AlgemeenCultuur

Zwarte piet blijft zwart in het Oldambt

- advertentie -

Oldambt – In heel Nederland speelt zich de Zwarte Pieten kwestie plaats. Naar aanleiding van mensen die zich door het woordje ‘zwart’ gediscrimineerd voelen. Hierop zijn de ‘Kaas-Pieten, Stroopwafel-Pieten, Regenboog-Piet’ geïntroduceerd, zei zullen in de landelijke Sinterklaas intocht de stereotype Zwarte Piet vervangen.

- advertentie -

De gemeentes mogen zelf bepalen hoe ze dit kinderfeest gaan vieren. Hierop heeft de gemeente Oldambt besloten om geen aanpassingen te verrichten en zal Zwarte Piet gewoon zwart blijven. Op 15 november 2014 zal Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten aan wal stappen bij Havenkade-West in Winschoten en zullen verwelkomt worden door de burgemeester van het Oldambt Pieter Smit, dit zal plaats vinden op het Marktplein van Winschoten.

Het volledige programma en de rest van de datums van de intochten in heel Gemeente Oldambt worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

(Lees hier alles over de Zwarte Piet… AD.nl)

Archief foto: Jeroen Bos/OldamtbNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button