AlgemeenRegionaal nieuwsSport

7, 8 én 9 November DUTCH SUPERCROSS 2014

- advertentie -

(Regio) Zuidbroek – Op 7, 8 en 9 november 2014 zal Stichting Motorsport Noord-Nederland voor de vierde keer de Dutch Supercross organiseren in de Eurohal Zuidbroek (onderdeel van het van der Valk Hotel). Na het grote succes van 2013 zijn de voorbereidingen voor editie 2014 van dit internationale motorsportevenement alweer in volle gang.

- advertentie -

De oorsprong van het evenement ligt in 2005, toen MC Delfcross haar eerste indoor wedstrijd organiseerde in de manege in Appingedam. Wegens ruimtegebrek werd de wedstrijd verplaatst naar een grotere hal in Winschoten . Doordat de wensen en het niveau van het evenement  hoger kwamen te liggen is in 2011 de stap naar een nog professionelere organisatie gemaakt.

De nieuw opgerichte stichting, die  sterke banden met MC Delfcross heeft, ging met een eigen stichtingsbestuur van 7 mensen aan de slag onder leiding van Pepijn de Haan en Sake Lemstra. In nauwe samenwerking met het van der Valk concern werd de overstap naar de Eurohal in Zuidbroek gemaakt. Deze hal, die qua oppervlakte tot de grootste van Nederland behoort, werd  de nieuwe plek voor een indoor evenement dat in korte tijd is uitgegroeid naar één van internationale allure. Naast de hal beschikt het van der Valk concern op deze locatie over een viersterren hotel accommodatie met 120 kamers en een restaurant.

Grote namen hebben inmiddels al deelgenomen aan de Dutch Supercross, waaronder Matt Goerke, Max Anstie, Jack Brunell, Dennis Ullrich, Filip Neugebauer, Teddy Maier, Florent Richier, Dominique Thury, Sullivan Jaulin, Mike Kras en Nick Kouwenberg.

Het ontwerp en de aanleg van de indoorbaan is ook dit jaar in handen van  Freddy Verherstraeten. De Belg weet met zijn internationale ervaring een baan van niveau aan te leggen die ook voor de specialisten steeds weer nieuwe uitdagingen biedt. Daarnaast gaan ruim 140 vrijwilligers aan de slag met de aankleding van de hal met alle sponsoruitingen, de inrichting van het rennerskwartier en alle andere werkzaamheden. Ook tijdens het evenement zijn ruim 80 vrijwilligers ingezet.

Op dinsdagavond vóór het evenement is de baantest waarbij coureurs op uitnodiging testrondes rijden. Op vrijdag 7 november start het evenement. Op het programma staan dan de wedstrijden voor de rijders met een districtslicentie. Op deze Hollandse avond wordt gestreden in de klassen 65cc kleine en grote wielen, 85 kleine en grote wielen, 125  cc, MX2 en MX1/3. De trainingen starten om 14.00 uur, de wedstrijden om 19.00 uur.

Op zaterdag en zondag komen de nationale- en internationale rijders aan de start. Bij de vorige edities kwam naar voren kwam dat de lichtere MX2 motoren bij de SX open klasse minder kans maakten om vooraan mee te strijden. Daarom is dit jaar gekozen voor het rijden in een aparte SX1 en SX2 klasse. Daarnaast wordt gestreden in de klasse 65 cc, 85 cc, 125 cc en SX2 Cup. Naast de wedstrijden zal er ruimte zijn voor diverse showelementen waaronder een spectaculaire openingsshow.

Het programma start op zaterdag 8 november met de trainingen om 12.00  uur, de wedstrijden worden gehouden vanaf 19.00 uur. Op zondagmorgen gaan de rijders om 9.30 uur van start voor de trainingen, het wedstrijdprogramma begint om 13.00  uur.

 Alle informatie over de Dutch Supercross van 7, 8 en 9 november 2014 is te vinden op onze website www.dutchsupercross.nl.

Persbericht

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button