AlgemeenKort nieuws

Publieksavond ‘In gesprek over suïcide’

- advertentie -

Winschoten Lentis organiseert in samenwerking met de gemeente Oldambt op 19 november in Winschoten een publieksavond over suïcide. Op deze bijeenkomst zijn hulpverleners uit de praktijk van de geestelijke gezondheidszorg, naasten en nabestaanden aanwezig. Zij zullen informatie geven en de aanwezigen de gelegenheid geven met hen in gesprek te gaan. Iedereen is welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

- advertentie -

In het algemeen helpt het als suïcide in de samenleving gemakkelijker bespreekbaar wordt. De publieksavond ‘In gesprek over suïcide’ is één van de activiteiten van het programma Suïcidepreventie van Lentis. Eén van de doelstellingen van het programma is dat de inwoners van de provincie Groningen weten waar ze terecht kunnen met vragen rondom suïcide en suïcidepreventie. Er zijn ook al bijeenkomsten geweest in de Stad Groningen.

In de bijeenkomst komen vragen aan bod als: Waarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan suïcidaliteit. Waarom willen mensen dood? Wat kun je doen om dit te voorkomen? Hoe kun je er over praten? Welke behandelmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de familie bij de zorg betrokken?

Wethouder Bard Boon van de gemeente Oldambt zal het openingswoord van de bijeenkomst verrichten. 

De publieksavond vindt plaats op 19 november 2014 van 19.30 tot 21.30 uur in De Stuweaan de Grintweg 70 in Winschoten. Deelname is gratis. Wel is het wenselijk dat men zich vooraf aanmeldt viainformatieservice@lentis.nl  of  (050) 522  3150

Voor meer informatie over het programma: www.lentis.nl/agenda

Persbericht

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button