AlgemeenGemeenteOp stap

Adrillen, ‘Om nait te missen’

- advertentie -

Winschoten – Slenteren over de jaarmarkt, snuisteren op de hobbymarkt en genieten van al het straattheaterspektakel in de winkelstraten van Winschoten. Maandag 3 november van 9.00 – 17.00 uur is het weer zover: de jaarlijkse Adrillen! Maandag 10 november wordt de markt nog eens dunnetjes overgedaan tijdens de Luttje Adrillen. Inwoners en bezoekers van Winschoten kunnen weer uitkijken naar een traditioneel dagje uit. Voor de 199ste keer wordt namelijk de Allerheiligen jaarmarkt gehouden. Marktkooplui zetten hun beste beentje voor om hun waren aan de man te brengen op de Venne. Daarnaast is er een kermis op het Marktplein en uiteraard mag ook de hobbymarkt niet ontbreken. De hobbymarkt wordt de laatste jaren gehouden in de Tramwerkplaats. De winkels in het centrum zijn op deze maandag de hele dag geopend.

- advertentie -

Maar er is meer dat inwoners en bezoekers van Winschoten niet mogen missen tijdens de Adrillen. Het Adrillencomité is ook dit jaar druk bezig geweest passende straattheateracts neer te zetten. Zo is er onder andere de Malle Man van La Mancha, een doorgedraaide ridder die geen onderscheid kan maken tussen fictie en werkelijkheid. Of Milou de Koe. Milou loeit er vrolijk op los, haar ogen twinkelen, haar kop beweegt fier op en neer en Milou geeft iets anders dan melk. Dan de Marskramer. Hij verstaat de kunst om het publiek in de juiste stemming te brengen. Om vervolgens zijn ‘waar’ te slijten. Maar dat is lang niet alles. Muziek en theater wisselen elkaar de hele dag af.

Het openingsschot wordt op maandag 3 november om 10.00 uur voor het gemeentehuis in Winschoten op traditionele wijze gelost door burgemeester Pieter Smit.  Kun je er niet bij zijn op maandag 3 november? Niet getreurd: De Adrillenmarkt wordt een week later, op maandag 10 november,  in iets kleinere vorm nogmaals georganiseerd.

Foto’s: Marcel Lameijer/ www.marcel-lameijer.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button