AlgemeenRegionaal nieuws

Zuidbroek klaar voor grote internationale supercross

- advertentie -

(Regio) Zuidbroek – Hoe kan een organisatie en evenement in alle opzichten uitgroeien tot een topevenement. De mannen en vrouwen van de MC Delfcross uit Delfzijl laten het zien. Na een bescheiden start in maneges in Appingedam en Winschoten organiseert deze vereniging inmiddels voor de 4e keer op rij een internationaal Supercross evenement in de Eurohal in Zuidbroek. Vrijdag, zaterdag en zon

- advertentie -

dag bulderen de crossmotoren over het speciaal aangelegde parcours in de Int.  Dutch Supercross 2014.

Alleen dat circuitbouwen is al een vak apart. Ex-crosser Freddy Verherstraeten (B) is daarin een specialist. Hij tekent voor het parcours in Zuidbroek maar ook voor de “tracks” van  vele andere SX evenementen o.a. de wedstrijden voor de ADAC SX Cup in Duitsland. Vanaf het weekend voorafgaand aan het race is de organisatie met man en macht bezig om de Eurohal om te toveren tot een supercross paleis. De basis is natuurlijk de grond die van super goede kwaliteit moet zijn om grote sprongen en spannende wedstrijden mogelijk te maken. Verherstraeten en zijn team vormen de baan minutieus met grote machines. Daarna worden tribunes gebouwd en wordt de aankleding van de hal verzorgd. Licht, geluid en vuurwerk wordt klaargemaakt. Supercross is niet alleen top-sport maar ook top-amusement. Alles ademt professionaliteit uit. Het hele evenement is op en top en op zeer professionele wijze geregeld door de Stichting Motorsport Noord Nederland. Ook financieel heeft de organisatie haar zaken goed voor elkaar door het risico van dit mega-evenement onder te brengen in een aparte stichting. ”Plezier” en ”spektakel” mogen dan wel kernwaarden zijn van deze stichting. De organisatie, nog steeds op basis van vrijwilligers, presenteert een topevenement wat Noord Nederland weer eens goed op de (motorcross) kaart zet. Verder alleen in het buitenland te zien want elders in Nederland wordt een supercross van dit niveau niet meer verreden.

De vrijdag staat in het teken van de breedte sport. Ook dat siert de organisatie die oog houdt voor de liefhebbers. Startgelegenheid is er voor alle klassen vanaf de jeugd op de 65cc kleine wielen tot aan de MX1. Op zaterdag en zondag dan de SX profs in de klasse SX1 en SX2. Het is ongelofelijk maar het is de organisatie, met hulp van dealers en sponsors, gelukt grote namen uit het supercross naar Zuidbroek te laten komen. Uit het mekka van de supercross, Amerika, komen Cole Siebler, Paul Coates, Justin Starling, Ben Lamay, Tommy Weeck en Jace Owen. Stuk voor stuk kanshebbers op de eindzegge. De Amerikanen zijn specialisten in dit werk. Niet voor niets wordt het FIM WK Supercross samen met de AMA SX Series verreden in de USA. Daar rijden de mannen in mega stadions met wel 80.000 toeschouwers. Die kunnen er in Zuidbroek niet in maar het publiek zal smullen van deze Amerikaanse profrijders. Maar de Amerikanen zullen de zegge zeker niet cadeau krijgen. Een groot continent Fransen – met Jason Clermont, Boris Maillard, Sullivan Jaulin, Michael Musquin, Romain Berthome, Ludovic Macler, Adrian Lopes, Guillaume Fegli, Bryan Boulard,  en Clement Briatte –  komt om tegenstand te bieden. De Fransen hebben een sterke eigen SX serie en zijn in Europa toonaangevend op het gebied van supercross. De sterkste Fransman is Valentin Teillet die dit seizoen in de USA reed maar ook een aantal MXGP meepakte. Teillet kan winnen en dat liet hij al eens zien in de grootste SX in Europa, Bercy in Parijs, door 2 van de 3 dagen de SX2 te winnen. De Duitser Dennis Ullrich won de SX Zuidbroek in 2012 en weet dus hoe het moet. Dat weet ook Filip Neugebauer (CZ) die in 2012 op zaterdag de finale won. Jack Brunell en Ben Watson zullen de Engelse eer verdedigen.  Showman Wyatt Avis  komt uit Zuid-Afrika. Kortom een keur van toprijders die deze SX zo bijzonder maakt.

Geen Nederlanders dan. Natuurlijk wel. In de SX1 zal het een zware klus worden voor Jeffrey Meurs. Meurs net terug uit Zuid Afrika waar hij zich wist te plaatsen voor de finale in een sterk bezette SX  die gewonnen werd door Josh Hill (USA). In de SX2 zien we o.a. Dave Versluis, Mike Kras en Rick Folkers. Versluis is zeker een kanshebber. De Nederlander heeft inmiddels al verschillende seizoenen in Duitse dienst gereden en rijdt ook dit seizoen weer de Duitse SX Cup serie.

Supercross in de Eurohal in Zuidbroek wordt een spektakel. Goedkopere online tickets zijn nog tot  Vrijdagmiddag 17:00 uur te bestellen via www.dutchsupercross.nl.

- advertentie -

Entree is gratis voor kinderen t/m 11 jaar. Vanaf 12 jaar gelden de volgende prijzen:
Vrijdag     : € 10,- (alleen deurverkoop);
Zaterdag : € 20,- (deurverkoop: € 25,-);
Zondag    : € 20,- (deurverkoop: € 25,-);
Combi ticket (zaterdag & zondag): € 40,- (zowel online als aan de deur).

- advertentie - 

Alle informatie over de Dutch Supercross van 7, 8 en 9 november 2014 is te vinden op de website www.dutchsupercross.nl.

 

Meer informatie:

www.dutchsupercross.nl

www.twitter.com/dutchsupercross

www.facebook.com/dutchsupercross

www.twitter.com/SBRMX

www.facebook.com/SBRMX

 

Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button