AlgemeenGemeente

Gemeente Oldambt lanceert nieuwe website en afvalapp

- advertentie -

 Winschoten – het vandaag grijs of groen? Vergeet nooit meer (de goede) container bij de weg te zetten met de nieuwe afvalapp. Vandaag lanceert de gemeente Oldambt de nieuwe afvalapp en de nieuwe website.

- advertentie -

De website is ingericht volgens het ‘toptaken’ principe. Dat betekent dat het doel niet is om zo veel mogelijk informatie te ontsluiten, maar om de gebruiker zo goed mogelijk te helpen een taak af te ronden.

Milieu de bewustwording

Als speciale datum voor de lancering van de site en de app is 11 november gekozen. Ruim 475 basisscholieren van zeven scholen in Oldambt zingen vandaag met hun lampionnen gemaakt van afval voor de burgemeester of een wethouder. Hiermee wil de burgemeester bijdragen aan het milieubewustzijn van de leerlingen. Bovendien past het ook goed in het licht van de digitale dienstverlening. En hoe meer we digitaal regelen, hoe beter dat ook is voor het milieu.

Nieuwe website met ‘toptaken’

De nieuwe website helpt bezoekers efficiënter door het gebruik van ‘toptaken’. Toptaken zijn de meest gevraagde items die door bezoekers op onze site worden geraadpleegd. Deze taken vindt u nu prominent op de home. Ook bezoekers die niet via de home binnenkomen, worden overigens goed geholpen. We weten namelijk dat de meeste bezoekers via een zoekmachine op de website terecht komen. Vaste elementen zorgen er daarom voor dat ook bezoekers die niet via de home komen, geen belangrijke informatie missen. Tenslotte voldoet de nieuwe site aan de Webrichtlijnen voor overheidswebsites, waarmee de kwaliteit en toegankelijkheid zijn gewaarborgd.

Afvalapp

De afvalapp staat met ingang van vandaag klaar in de appstore/playstore. Inwoners van Oldambt kunnen de app raadplegen voor praktische informatie over afval in Oldambt. Ook geeft de app een herinnering wanneer de groene, grijze of papiercontainer geleegd wordt en wanneer er textiel wordt ingezameld.

Nieuwsbericht gemeente Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button