AlgemeenGemeente

Breedband Oldambt weer stap dichterbij

- advertentie -

Oldambt –  Het college van Oldambt nodigt de ‘Stichting Oldambt Verbindt’ uit om uitvoering te geven aan het uitrollen van breedband in onder andere de dorpen en het (onrendabele) buitengebied. Daarmee ondersteunt het college de toekomstmogelijkheden die breedband Oost-Groningen biedt. Het college stelt hiervoor 35 duizend Euro beschikbaar conform de aanbevelingen in het uitvoeringsplan.
Het besluit volgt op een uitgevoerde business case, waarin duidelijk wordt dat een gemeente- dekkend glasvezelnetwerk in principe technisch en economisch haalbaar is. De business case is door Oldambt uitgevoerd in opdracht van de Oost-Groninger gemeenten en de Provincie Groningen. De uitkomsten zijn bijzonder, omdat commerciële partijen al jaren geen brood zien in de aanleg van een goede breedband infrastructuur op het platteland.

- advertentie -

Omdat de aanleg van breedband geen overheidstaak is, maar is voorbehouden aan commerciële partijen, dan wel aan lokale of regionale coöperaties, zal de business case worden aangeboden aan de stichting ‘Oldambt Verbindt’. Oldambt heeft samen met diverse belangenvertegenwoordigers en de stichting “Oldambt Verbindt”, een aanvraag voor technische ondersteuning bij het CEF fonds (Connecting Europe Facility) in Brussel ingediend.

De gemeente Oldambt is door de Stuurgroep Woon- en Leefbaarheidsplan Oost-Groningen, binnen de provincie Groningen, aangewezen als pilotgebied voor ‘een adequate breedband ontsluiting op het platteland’. In deze tijd is snel internet van belang. Soms zelfs van levensbelang, als we kijken naar de ontwikkelingen op het gebied van domotica. Inwoners en ondernemers worden in hun functioneren steeds afhankelijker van een goede digitale infrastructuur. Oldambt onderstreept die noodzaak en geeft daar met dit besluit een impuls aan.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button