AlgemeenKort nieuwsRegionaal nieuws

Controle fietsverlichting op fietspaden in het Oldambt

- advertentie -

Winschoten –  Het wordt weer vroeger donker en daarom gaat Veilig Verkeer Nederland controleren op fietsverlichting. Sinds gisteren wordt gecontroleerd op fietspaden bij onder andere Veendam, Winschoten, Bedum en Zuidhorn.

- advertentie -

Er is ook een mobiele fietsenmaker aanwezig om gratis kleine reparaties uit te voeren. De fietsverlichtingsactie is georganiseerd door de provincie Groningen, gemeenten, de politie en Veilig Verkeer Nederland.

Op 27 oktober ging de landelijke overheidscampagne ‘Ik wil je zien’ van start. De overheden en verkeersveiligheidspartners in Groningen, verenigd in het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen, willen het belang van goede fietsverlichting op een positieve manier onder de aandacht brengen. Het is belangrijk dat fietsers niet alleen zelf genoeg kunnen zien, maar dat het overige verkeer de fietsers ook kan zien. Daarom is het belangrijk dat de verlichting op de fiets goed werkt en er reflectoren op de fiets zitten.

Fietsenmaker

Voor het uitvoeren van de reparaties wordt samengewerkt met fietsenmaker Jaap Meijer van Fietsned uit Oude Pekela en van Bikes en Bikkels uit Groningen. Bikes en Bikkels is een initiatief van Stichting Goed Bezig (SGB). Deze stichting heeft leerwerkbedrijven en projecten waar jongeren werkervaring opdoen in met name technische beroepen. SGB is een partner voor bedrijven die bij klussen invulling willen geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo bieden ze ieder jaar tientallen jongeren meer kans op een zinvolle participatie in de maatschappij.

Politie

De politie draagt ook bij aan de actie. Een aantal weken na de fietskeuringen gaat de politie in dezelfde omgeving controleren op fietsverlichting.

Veiligverkeer Nederland

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button