AlgemeenIncidenten

Viertal aangehouden in Bad Nieuweschans na hennephandel

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De politie heeft woensdagavond 26 november in een woning in Bad Nieuweschans vier mannen aangehouden die verdacht worden van hennephandel. Een van de verdachten, een 41-jarige man is full member van de motorclub Hells Angels. Naast ruim twintig kilo aan hennep, poeder en hasj werd ook ruim veertigduizend euro gevonden en in beslag genomen.

- advertentie -

Agenten gingen naar de woning na een inbraakmelding. Bij de woning roken ze een sterke wietlucht en ze zagen vier mannen in de woning lopen. Eenmaal in de woning was een van hen via de achterdeur de woning uitgegaan. Een agent ging achter hem aan en op een dakterras kon hij worden aangehouden. Hij had een tas met hierin circa dertigduizend euro bij zich. De man bleek een 41-jarig Hells Angels-lid te zijn. In de woning troffen de agenten ruim twintig kilo aan hennep, hasj en poeder aan. Bij een van de andere verdachten kwam nog eens ruim tienduizend euro te voorschijn tijdens zijn fouillering. De drie andere mannen, een 63-jarige man uit Nieuweschans, een 60-jarige man uit Apeldoorn en een 27-jarige man uit Vroomshoop werden in de woning aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. In het kader van ‘Misdaad mag niet lonen’ is al het geld afgepakt. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Aanpak motorbendes en hennephandel

Criminele motorclubs en hennephandel hebben hoge prioriteit voor politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze criminele motorclubs zijn op grote schaal betrokken, of inmiddels veroordeeld voor misdrijven als drugs- en wapenhandel, afpersing en mishandeling. Uit recentelijk onderzoek blijkt dat 80 procent van de leden van beruchte motorclubs zoals de Hells Angels, Satudarah en No Surrender een strafblad heeft. Bijna 30 procent is zelfs veelpleger, wat inhoudt dat ze meer dan tien veroordelingen op hun naam hebben. Voor hennep geldt dat hennep vaak de oorzaak is van geweldszaken, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennephandel gebruiken onderling veel geweld en er gaat veel geld om in de wereld van drugs.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button