AlgemeenCultuurGemeente

Oldambt verwijst demonstratie door naar Marktplein

- advertentie -

Winschoten – Burgemeester Pieter Smit heeft besloten om geen toestemming te verlenen aan een door actiegroep Basta aangekondigde demonstratie op zaterdag in het kernwinkelgebied van Winschoten. De actiegroep mag demonstreren op het Marktplein in Winschoten. Smit komt tot dit besluit nadat de actiegroep via sociale media had opgeroepen gewoon naar het Oldambtplein te komen voor de demonstratie. Daarnaast reageren de organisatoren niet op contactverzoeken van de gemeente.

- advertentie -

De burgemeester had eerder vandaag besloten dat de demonstratie plaats kon vinden op het Israëlplein in Winschoten, maar niet op het Oldambtplein. Smit: ” Iedereen heeft in Nederland het recht om te demonstreren. Dat wil ik ook niemand onthouden. Maar, ik moet als burgemeester de veiligheid kunnen garanderen. Het Oldambtplein is een essentiële toegangsweg voor het Ommelander Ziekenhuis en een belangrijke verkeersader in Winschoten.”

Pieter Smit: “Gedurende de gehele middag is getracht in contact te komen met de organisatoren om informatie over de demonstratie te kunnen krijgen. Bijvoorbeeld over het aantal deelnemers aan de demonstratie. Dat contact is niet gelukt en daarmee heb ik onvoldoende informatie en kan ik de veiligheid van bezoekers aan het centrum van Winschoten niet garanderen. Ik heb daarom besloten de demonstratie te verbieden in het kernwinkelgebied van Winschoten en heb hen aangeboden te demonstreren op het Marktplein in Winschoten.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button