Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuur

Sinterklaas geeft aftrap voor KiWi-actie ten behoeve van Stichting Jarige Job

- advertentie -

Winschoten – 5 december bezoeken Sinterklaas en zijn Pieten de Stichting Kinderopvang Winschoten ( KiWi). Niemand weet beter hoe leuk of het is om jarig te zijn als Sinterklaas zelf. Iedereen is lief voor hem, zowel ouders  als kinderen gaan voor hem zingen, het hele land viert zijn verjaardagsfeest. Tijdens zijn bezoek aan de kinderen van KiWi geeft Sinterklaas de aftrap voor de geldinzamelingsactie die KiWi organiseert voor het doel van het Tafelhuis 2014: de Stichting Jarige Job.

- advertentie -

Sinterklaas weet namelijk dat in Nederland zo’n 60000 kinderen wonen voor wie de verjaardag geen feestdag is omdat er thuis geen geld is voor een cadeautje, voor traktaties en een kinderfeestje.  Soms laten ouders om die reden hun kind gewoon een dag thuis blijven van school. Het Tafelhuis, waar 3 DJ’s zich laten opsluiten van 18 december tot 22 december , roept de bewoners van Oldambt en omgeving op om geld in te zamelen voor de Stichting Jarige Job. Deze Stichting werkt met vrijwilligers. Van geld dat wordt ingezameld maken zij verjaardagsdozen met daarin slingers, cadeautjes, een traktaties voor op school en voor een kinderfeestje thuis.  Deze dozen worden uitgedeeld door de voedselbank wanneer een kind van een gezin, dat afhankelijk is van de Voedselbank, jarig is. Kinderen voelen zich dan vaak voor het eerst van hun leven jarig.

Medewerkers en oudercommissie van KiWi starten op 5 december een actie om zoveel mogelijk statiegeldflessen in te zamelen. De opbrengst komt geheel ten goede aan Jarige Job. De kinderen van de BSO gaan de opbrengst in de vorm van een prachtige cheque op 22 december aanbieden aan het Tafelhuis op het Marktplein. Morgen doneert Sinterklaas de eerste flessen bij KiWi in de daartoe ingerichte Jarige Job-hoek. Hiermee geeft hij het startsein voor de inzamelingsactie van statiegeldflessen. Daarnaast beloofde Sint ook nog wat mooie cadeaus mee te brengen die KiWi namens de Sint en zijn pieten mag aanbieden aan Jarige Job.

Iedereen kan van 5 december tot en met 22 december op werkdagen tussen 7.00 en 18.00  zijn statiegeld flessen inleveren bij de Stichting Kinderopvang Winschoten, Zaanstraat 47 a Winschoten . KiWi steunt jarige Job, doet u mee?

 Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button