AlgemeenGemeenteKort nieuws

Beertster rondweg krijgt een naam

- advertentie -

Beerta – Tijdens de Beertster dorpenronde van afgelopen september heeft wethouder Ricky van de Aker aan de vereniging Dorpsbelangen Beerta voorgesteld om de naam van de rondweg in Beerta door inwoners van het dorp zelf te laten bedenken.

- advertentie -

Dorpsbelangen Beerta was enthousiast over dit idee en heeft vervolgens de organisatie op zich genomen. Door artikeltjes in de Beertster Zunne en in de Oldambtster werden de inwoners van Beerta opgeroepen om een naam in te zenden. Eind november sloot de inzendingstermijn. Op de oproep  kwamen 22 reacties binnen. In de eerste week van december zijn de inzendingen door een jury beoordeeld.

De jury, bestaande uit Willem Friedrich, Marny van der Laan, Henk Ekamper, Corrie Blaauw en Eef Flooren, was unaniem in zijn keuze voor welke naam de nieuwe rondweg zou moeten krijgen. Zij lette daarbij onder meer op originaliteit en de mate waarin met een naam recht werd gedaan aan de ligging en de functie van de rondweg. De rondweg is immers vooral bedoeld om Ulsderweg en Wilhelminaplein te ontlasten van zwaar vrachtverkeer van de A7 naar de polder.

Komende zondag, 14 december, zal Ricky van den Aker om 14.00 uur in de kerk van Beerta de keuze van de jury bekend maken. Aan de inzender van de winnende naam zal een prijs worden overhandigd.

Gemeente Persbericht

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button