AlgemeenCultuurOp stap

Charles Dickens trekt duizenden bezoekers naar Beerta

- advertentie -

Beerta – In Beerta was het weer zover, opnieuw waren de  personages uit de boeken van Charles Dickens de straten van Beerta aan het vullen, De Dickens Day was dit jaar voor de zesde keer georganiseerd.

- advertentie -

Veel vrijwilligers waren vroeg op been om alles op zijn plaats te zetten, Omroeper Geert Veen verspreidde het nieuws waarna burgemeester Pieter Smit het festival opende. Vele bezoekers kwamen af op dit fantastisch evenement om dit te kunnen verwerken konden de bezoekers  hun auto parkeren bij de Reiderhaven waarna ze vervolgens in een traditionele oude bus naar het plaats van het festival werden gebracht.

100 kraampjes waren er in totaal, Kerstdecoratie, eten en drinken van alles was er te verkrijgen. Een ritje met een paard en wagen door het dorp is natuurlijk ook niet te missen. De figuranten zagen  er prachtig uit in hun kledij en sommigen waren hierbij ook nog eens mooi geschminkt. Ook het muziek mocht niet ontbreken  ‘muziekvereniging Nieuw Leven’ speelde de hele dag. Tussen de kraampjes door was er ook  gitaarmuziek, kinderen die kerstliedjes zongen en de draaiorge is uiteraard ook niet te missen in deze style.

Het was wederom een goed georganiseerde Dickens Day door de activiteitencommissie van Beerta.

Foto’s: Trijntje Timmer/OldambtNu.nl

 

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button