AlgemeenIncidenten

Politie waarschuwt voor zeer gevaarlijk vuurwerk

- advertentie -

Nederland – De politie waarschuwt voor zwaar illegaal knalvuurwerk. Het gaat om de Cobra 6 2G met een Duitstalig opschrift. Deze specifieke soort Cobra is nog gevaarlijker en instabieler dan andere Cobra’s of ander illegaal vuurwerk. Het bezit van illegaal vuurwerk is strafbaar.

- advertentie -

Bij ongeveer 1 op de 5 exemplaren van de 30 onderzochte Cobra’s van het bewuste type 6 2G stopte de lont met branden net voor de dop. Hierdoor bestaat het risico dat dit specifieke type Cobra na enige tijd alsnog ontploft. Wanneer men de Cobra alsnog via het te korte lont probeert aan te steken, kan deze zo snel ontploffen dat men niet meer de kans heeft om op veilige afstand te komen, met mogelijk zwaar lichamelijk letsel of erger ten gevolge.

Alert

De politie roept op om hier alert op te zijn en bij aantreffen van dit vuurwerk contact op te nemen met de politie. Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of bel anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Meer preventietips zijn te vinden op de speciale pagina vuurwerk op deze website.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button