Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Slachtoffers bij brand door koolmonoxide vergiftiging overleden in Beerta

- advertentie -

Beerta –  De twee bewoners van een woning aan de Hoofdstraat in Beerta hebben een felle uitslaande brand niet overleefd. Om even voor drie uur in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 juni wordt de brand ontdekt door een voorbijganger en een buurman. Hij kijkt of hij de bewoners nog kan waarschuwen, maar de vlammenzee is te heftig. De gealarmeerde brandweer van Finsterwolde, die later assistentie krijgt van hun collega’s uit Winschoten, kan de woning nog betreden en zij slagen er in om de mannelijke bewoner (75) uit de woning te halen. Hij wordt lange tijd door ambulancepersoneel gereanimeerd, maar de hulp mag niet baten de man overlijdt enige tijd later.

- advertentie -

Na de eerste redding is het voor de brandweer niet meer verantwoord om het pand opnieuw binnen te gaan. Er rest niet anders dan de brand van buitenaf te blussen. Als de vlammen na enige uren gedoofd zijn, wordt ook het tweede slachtoffer (71) gevonden in de slaapkamer van de woning. Ook zij heeft het niet overleefd.De woning raakt door de brand zwaar beschadigd en moet als verloren worden beschouwd. Het pand is vervolgens overgedragen aan de politie, die uitgebreid onderzoek gaat doen naar de oorzaak van de brand.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat het om brandstichting gaat en dat de bewoners zijn overleden door koolmonoxide vergiftiging, wat er precies in de woning heeft afgespeeld is onduidelijk. Het OM (Openbaar Ministerie) concludeert nadat er uitgebreid onderzoek is gedaan in en rond om de woning dat er geen sprake is van een derde partij. Dat betekend dat er geen andere mensen betrokken zijn bij de brand die twee slachtoffers eiste.

Foto’s en Tekst : Jeffrey Bos /OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button