AlgemeenIncidenten

4 verdachten opgepakt na inbraak winkel

- advertentie -

Winschoten – De politie heeft zondag en maandag vier verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een inbraak in een winkel aan de Langestraat in Winschoten. De verdachten, drie mannen uit Winschoten (27, 30 en 45 jaar) en een 36-jarige vrouw uit Winschoten werden druppelsgewijs ingerekend op verdenking van inbraak en heling.

- advertentie -

De betreffende inbraak was zondagmiddag ontdekt. Bij nader onderzoek bleek dat men via twee glazen deuren aan de voorkant van het pand de winkel is binnengekomen. Uit de winkel werden diverse tassen en jassen gestolen. De eigenaar heeft aangifte van de inbraak gedaan.

Tips via Facebook

De politie kwam de vier op het spoor dankzij binnengekomen informatie via de Facebookaccount van de eigenaar. Op grond van de tips stelde de politie zondagavond in een woning aan de Trekweg een onderzoek in. In het pand troffen de agenten diverse jassen, tassen en broeken aan, die vermoedelijk afkomstig waren uit de betreffende winkel. Vervolgens werden de verdachten van 30 en 45 jaar, die in de woning aanwezig waren, ingerekend. Ook namen de agenten een tablet in beslag.

Tablet

Op de tablet bleek dat de 30-jarige verdachte contact onderhield met de 36-jarige vrouw over gestolen spullen. Hierop werd ook deze verdachte zondagavond in haar woning ingerekend. Zij probeerde voor haar aanhouding een vuilniszak weg te gooien. In de zak troffen de dienders ook diverse kledingstukken aan. Deze goederen werden ook in beslag genomen.

Gereedschappen

Ten slotte werd voor de tweede keer een bezoekje gebracht aan de woning aan de Trekweg. Uit onderzoek kon worden vastgesteld dat in het pand nog gereedschappen (o.a. een zaag en een accuboormachine) lagen die vermoedelijk waren weggenomen bij een inbraak in Winschoten. Agenten troffen de gereedschappen aan. Ook de 27-jarige Winschoter werd aangetroffen. Hij had zich verstopt onder een bult kleren.

Alle verdachten zitten vast. Zij worden gehoord over hun betrokkenheid. De politie is nog vol bezig met het onderzoek.

- advertentie -

Bron: Politie.nl

- advertentie - 

 

.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button