AlgemeenCultuur

Nieuwjaars Concert Prins Hendrik Scheemda wederom geslaagd

- advertentie -

Scheemda – Op zaterdag 3 januari hield Prins Hendrik Scheemda het jaarlijkse nieuwjaarsconcert, hiermee hebben zij het jaar goed geopend. Tijdens het concert speelden ze echte nieuwjaarsstukken als An Der Schönen Blauen Donau en als klap op de vuurpijl trad er een zangeres op: Dorien Smit zong vier nummers samen met het korps!

- advertentie -

Het korps opende het concert samen met het publiek door het Gronings Volkslied te spelen. Vervolgens speelden ze onder andere Die Fledermaus, een klassieker van Johann Strauss jr. Hierna zong Dorien Celine Dions My Heart Will Go On, bekend van de film Titanic. Ook het nummer What A Feeling, afkomstig uit de musical Flashdance, zong ze met begeleiding van ons orkest.

De leerlingen van de blazersklas mochten tijdens dit concert niet ontbreken. Sinds de zomervakantie krijgt groep 6 van CBS Annewieke iedere week een uur muziekles van Wim Westerman. De leerlingen speelden, tijdens hun allereerste concert, samen met het grote orkest Medley voor al je fans. Het klonk al erg goed: dit belooft veel voor de toekomst!

Hierna speelden ze onder andere Gabriella’s Song, een Zweeds nummer dat Dorien ook in die taal zong. Na de klassieker An der schönen blauen Donau speelde Kees Vale een prachtige solo tijdens Dat mistige rooie beest, afkomstig uit de film Turks Fruit. Hierna eindigde het concert af met Happy New Year van ABBA en de traditionele Radetzky Mars!

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button