Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Halverwege 2015 schop in de grond nieuwbouw OZG Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het UMCG is ervan overtuigt dat de nieuwbouw van het Ommelander Ziekenhuis Groningen halverwege 2015 zal starten. In de zomer zal de eerste schop in de grond gaan en kan de nieuwbouw beginnen.

- advertentie -

De huidige ziekenhuizen Delfzijl en Winschoten zullen vervangen worden door déze ziekenhuis op de aangewezen locatie in Scheemda. Wel moet hiervoor toestemming komen van de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) en Autoriteit Financiële Markten (ACM). De aanvraag ligt al sinds juli bij de NZa en toestemming zou eigenlijk slechts zes weken duren.

”Maar telkens komt de NZa met vragen waarop wij moeten antwoorden en daardoor duurt het proces veel langer”, zei Aartsen dinsdagmiddag op de nieuwjaarsbijeenkomst van het UMCG in Groningen. ”Ik voorspel dat de toestemming van de NZa deze maand rond komt, dat vervolgens de ACM ook akkoord gaat zodat de bouw in de zomer kan beginnen.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button