AlgemeenIncidenten

Twee dieseldieven aangehouden in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag dankzij een alerte getuige twee mannen van 19 en 20 jaar kunnen aanhouden op verdenking van de diefstal van diesel uit een vrachtwagen.

- advertentie -

Op de Meidoornlaan in Winschoten stond een vrachtwagen geparkeerd. Aan het begin van de nacht zag een getuige een auto stoppen bij de vrachtwagen. Gezien de vele dieseldiefstallen was de getuige extra alert. De auto vertrok vervolgens maar kwam een half uur later wederom terug. Eén van de inzittenden opende de kofferbak en pakte een jerrycan en een slang. Vervolgens liep hij naar tank van de vrachtwagen. Dit was reden voor de getuige om de politie via 112 te waarschuwen. Vervolgens ging hij naar buiten en zette de achtervolging in. Dankzij een goede omschrijving van de mannen en de auto konden agenten in Scheemda een 19-jarige inwoner van Winschoten aanhouden. Hij reed in de auto die was gebruikt door de dieseldieven. Op de Hoofdweg in Westerlee zagen agenten een 20-jarige man lopen. Hij werd aangesproken. De man voldeed aan het opgegeven signalement en hij had enorme smerige handen. Reden genoeg om hem ook aan te houden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Politie Persbericht

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button