Algemeen

Medewerkers Synergon Winschoten lachen dagelijks om medische dossiers

- advertentie -

Winschoten – In een nieuwsuitzending van Rtv Noord d.d. 13 januari is een tv-item te zien over de vernietiging van oude röntgenfoto’s van het UMCG door werkvoorzieningschap Synergon. Hieruit blijkt dat bij Synergon op een niet-zorgvuldige manier met deze foto’s is omgegaan.

- advertentie -

Voor het opslaan en vernietigen van oude medische dossiers maakt het UMCG gebruik van de diensten van bedrijf Virol. Virol is al een langdurige samenwerkingspartner van het UMCG en staat als betrouwbaar te boek. Het scheiden van röntgenfoto’s en papier heeft Virol uitbesteed aan Synergon. Virol heeft bij UMCG getoetst of daar bezwaar tegen bestond. Vanuit maatschappelijke overwegingen als het ondersteunen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, heeft het UMCG hier geen bezwaar tegen gehad. Voor het UMCG is van het grootste belang dat met dit materiaal zeer zorgvuldig omgegaan wordt. Vandaar dat voorwaarden zijn gesteld als afgesloten transport, een afgesloten werkruimte en toezicht.

Nu blijkt dat niet zorgvuldig met dit materiaal is omgegaan, heeft het UMCG opdracht gegeven om het vernietigingsproces meteen te stoppen. Tevens voert Synergon meteen een intern onderzoek uit naar gang van zaken. De uitkomst van dat interne onderzoek van Synergon zal bepalen hoe het UMCG de samenwerking met Synergon en/of Virol voortzet. Het UMCG hoopt dat het interne onderzoek snel gereed is.

Bron: UMCG 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button