Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Stichting Oldambt Verbindt aan de slag met uitrol breedband op het Platteland

- advertentie -

Winschoten – De stichting “Oldambt Verbindt” gaat aan de slag met de aanbevelingen die in de eindrapportage “Onderzoek Breedband op het Platteland” zijn opgenomen. Onderzoek, in opdracht van de Oost-Groninger gemeenten, heeft aangetoond dat het aanleggen hiervan haalbaar is. Het gaat om het aansluiten van boerderijen, woningen en bedrijfsvestigingen in onrendabele buitengebieden.

- advertentie -

Een glasvezelnetwerk op het Platteland is in principe technisch en economisch haalbaar is. Dat tonen de resultaten uit het onderzoek aan. De uitkomsten zijn bijzonder, omdat commerciële partijen al jaren geen brood zien in de aanleg van een goede breedband infrastructuur op het platteland. Er zijn wel enkele randvoorwaarden waaraan voldaan moet worden. Zo moet er voldoende animo zijn voor deelname aan bijvoorbeeld een coöperatie en is een goede projectorganisatie voor de implementatie een van belang. De Stichting Oldambt Verbindt is die projectorganisatie.

In de stichting zijn diverse partijen vertegenwoordigd. Ze is opgezet omdat de aanleg van breedband geen overheidstaak is, maar is voorbehouden aan commerciële partijen, dan wel aan lokale of regionale initiatieven. Om de stichting op weg te helpen, heeft Oldambt eind 2014 al een subsidiebedrag verstrekt. Daarnaast is een aanvraag voor technische ondersteuning vanuit het CEF fonds (Connecting Europe Facility) in Brussel inmiddels gehonoreerd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button