Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuurKort nieuws

Evangelische Gemeente Immanuël zondag eerste dienst in oude Aldi

- advertentie -

Winschoten – Begin 2015 is Immanuël verhuisd naar het voormalige pand van de Aldi aan de Venne. Een nieuw hoofdstuk breekt aan in het meer dan 20 jaar tellende verhaal van de evangelische gemeente in Winschoten.

- advertentie -

Het begin
Het verhaal van onze kerk begon in de jaren ‘90. De kerk groeide gestaag, waardoor er behoefte kwam aan een groter onderkomen dan de ruimte aan de Viëtorstraat. Dit werd gevonden in de voormalige muziekschool aan de Stikkerlaan. Later verhuisde de kerk naar het Ubbo Emmius aan de Bovenburen, omdat het pand van de muziekschool zou verdwijnen.

Immanuël
In 2006 besloot de kerk om maatschappelijk meer van betekenis te willen zijn, en veranderde het haar naam in Evangelische Gemeente Immanuël. Immanuël is een naam van Jezus en betekent ‘God met ons’, naar de tekst uit het bijbelboek Jesaja. Na zeven jaar gekerkt te hebben in het Ubbo Emmius barstte de school op zondagochtenden figuurlijk uit haar voegen.

De Tramwerkplaats
Een nieuw onderkomen werd in 2011 gevonden in theater De Tramwerkplaats met het bijgebouw Loods 2. Op zondag worden beide gebouwen volledig benut. Terwijl in de theaterzaal de samenkomst plaatsvindt, heeft een grote groep kinderen van de basisschoolleeftijd zondagsschool in Loods 2. Na afloop wordt er altijd koffiegedronken en nagepraat in datzelfde bijgebouw.

Hart voor de regio
Het hart van Immanuël klopt voor Oost Groningen. Met vele vrijwilligers zetten wij ons onverminderd in om Gods liefde uit te delen. Onze jaarlijkse snertactie met Adrillen is een sprekend voorbeeld. Dit jaar alleen kwamen er 800 bezoekers van de jaarmarkt langs voor een kopje snert, koffie en een praatje. Kosteloos.

Of denk aan het Avondje Uit, waar maandelijks mensen op de tweede vrijdag van de maand genieten van een overheerlijke maaltijd, live muziek en een hartverwarmend verhaal. Geen wonder dat de Kersteditie van het Avondje Uit, op 12 december jl., was volgeboekt met ruim 70 gasten.

Nieuw hoofdstuk
Als kerk zijn we dankbaar en verheugd om u mede te delen dat we in het begin van 2015 zijn verhuisd naar het centrum van Winschoten. Eind januari is de koopfase afgerond van het voormalige supermarktpand aan de Venne – welke als laatste werd geëxploiteerd door de Aldi. Dank gaat ook uit naar de Gemeente Oldambt, die Immanuël gezien haar regionale functie graag in het centrumgebied van Winschoten ziet.

Enkel de begane grond heeft al een grondoppervlak van 1500 vierkante meter, totaal gaat het om meer dan 2000 vierkante meter. Er is ruime eigen parkeergelegenheid. Het hebben van een dergelijk eigen gebouw biedt vele mogelijkheden om eigentijdse samenkomsten te houden met livemuziek en relevante prediking, en programma’s voor diverse doelgroepen als de vele kinderen en jongeren die bij ons komen.

Een doelstelling voor het nieuwe gebouw is om dagelijks voor iedereen de deuren te openen, met een kopje koffie of thee en een praatje. Het is onze visie als kerk om dichtbij God te zijn, en dichtbij de mensen.

Tekst: www.egimmanuel.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button