AlgemeenCultuur

Tsjernobyl kinderen in 2015 naar Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Op 26 april 1986 vond de grote kernramp in Tsjernobyl plaats. Na de explosie in de kerncentrale kwam een enorme radioactieve wolk vrij. Deze dreef vanuit Tsjernobyl richting Wit-Rusland. De lucht, de grond en het voedsel zijn besmet. De economie is zeer slecht. Daarom is het voor de mensen onmogelijk gezond voedsel te importeren.

- advertentie -

Veel kinderen hebben problemen met hun gezondheid. Velen hebben familieleden verloren en in veel gezinnen heerst ziekte. Met name kinderen hebben schildklier afwijkingen. Het is gebleken dat als de kinderen 8 weken in Nederland zijn in een gezonde omgeving, hun bloed ververst is en hun weerstand een flinke oppepper heeft gekregen.

De Stichting Hulp aan Tsjernobyl Kinderen Oldambt wil in 2015 in de periode van 7 maart t/m 28 april een groep kinderen samen met hun leerkrachten en een tolk uitnodigen. De kinderen hebben de leeftijd tussen 8 en 10 jaar. Zij komen uit Wit-Rusland (Belarus) uit het dorpje Remel “Ремель “dat 200 kilometer ten noordwesten ligt van Tsjernobyl.

Dit is ons 7e project sinds de oprichting. Alle kosten van de reis en het verblijf in Nederland, alsmede de verzekeringen van de kinderen worden door de stichting betaald. U begrijpt wel dat we veel hulp en steun nodig hebben om dit project uit te voeren!

Tijdens het verblijf gaan de kinderen naar school. Zij hebben ‘s morgens les van hun eigen juf. En ‘s middags hebben de kinderen andere activiteiten zoals luisteren naar een  Bijbelverhaal en creatieve activiteiten, gym, zwemmen en/of uitstapjes naar de brandweer, politie enz. De school is “ De Vossenburcht” in Winschoten.

Uit de omliggende dorpen worden de kinderen door chauffeurs naar de school “De Vossenburcht” gebracht en gehaald. (‘s ochtends 08:00 uur en ’s middags 15:30 uur)

- advertentie -

Wij zijn nog op zoek naar mensen die ons willen helpen:

- advertentie - 
  • Enkele gastgezinnen voor de kinderen.
  • Mensen die willen helpen bij het middagprogramma op school en/of uitstapjes.
  • Chauffeurs voor het halen en brengen uit de omliggende dorpen van Winschoten naar school.
  • Financiële steun: Alle kleine giften zijn welkom! Weet u nog manieren om dit project te ondersteunen,  

Wilt u ons helpen? Neem dan contact op met  de voorzitter van de Stichting.                De heer Bert Kuilema (0597-551410) 06-51574423. E.- mail: info@beku-loghomes.nl

Tijdens de aanloop naar het project wordt er door het bestuur van de Stichting Hulp aan Tsjernobyl Kinderen Oldambt voorlichting en uitleg gegeven aan de nieuwe (en de oude )gastgezinnen. Wij willen u voorbereiden op de komst van de Wit-Russische kinderen in uw gezin.

neem dan alstublieft contact met ons op! Zonder uw hulp kan het project niet slagen.

Bank nr: NL80Rabo0351772898 t.n.v. Stichting Hulp aan Tsjernobyl Kinderen Oldambt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button