AlgemeenCultuur

Speeltuin in Beerta winnaar kern met pit Groningen

- advertentie -

Beerta – De speeltuin in Beerta heeft mee gedaan kern met pit. Ze zijn in januari 2014 begonnen met een project hier hadden ze en jaar de tijd voor uit eindelijk is alles gelukt.

- advertentie -

De speeltuin heeft een speeltoestel voor kinderen met en zonder beperking gerealiseerd. Tussen door kwam er regelmatig een jury controleren hoe het ging. Eind oktober kon het publiek op ons project stemmen, dit ging dan ook zeer goed van de 120 projecten werd de speeltuin vijfde van Nederland en eerste van Groningen. Op zaterdag 24 januari moest de speeltuin naar Slochteren om hun project aan de jury te presenteren.

Uiteindelijk is de speeltuin in Beerta uitgekozen tot winnaar van de kern met pit prijs. Door de overwinning heeft de speeltuin  € 2500,- gewonnen deze zullen gebruikt worden om extra invaliden toiletten bij te plaatsen. Dit houd in dat er twee meter bij de kantine word aangebouwd waar dit in komt. Nu staat de speeltuin in de landelijke finale.De landelijke finale is in Utrecht, dit vind plaats op 28 maart 2015  U kunt De speeltuin helpen door hier te stemmen. Zo kunnen ze in de toekomst misschien meer speeltoestellen realiseren voor kinderen met een beperking. Voor meer informatie kunt u ook op de Facebook pagina van de speeltuin kijken.


- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button