AlgemeenIncidenten

Drietal bekent brandstichting woning te Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – De politie heeft afgelopen week drie personen aangehouden op verdenking van brandstichting danwel het voorbereiden daarvan en valsheid in geschrifte.

- advertentie -

Op 14 juli 2014 ontstond brand in een woning aan de Kromme Elleboog in Finsterwolde. De woning zou worden verbouwd, maar werd door de brand volledig verwoest. Uit onderzoek bleek dat een deur van de woning was geforceerd. Bovendien kwamen verklaringen van betrokkenen en getuigen niet met elkaar overeen. Dat maakte dat de politie rekening hield met de mogelijkheid van brandstichting.

Aangehouden verdachten

Op basis van onder anderen getuigenverklaringen en gedegen recherchewerk is de politie uitgekomen bij de aangehouden verdachten. Het gaat om een 24-jarige vrouw en een 24-jarige man die de woning zouden gaan bewonen en een 48-jarige vrouw uit Zeist. De beide 24-jarigen worden verdacht van valsheid in geschrifte, omdat zij valse declaraties bij de verzekering wilden doen. Daarnaast worden de 24-jarige man en de 48-jarige vrouw verdacht van de daadwerkelijke brandstichting. Zij hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd en zitten nog vast. De 24-jarige vrouw wordt ervan verdacht dat zij wist van de strafbare feiten, maar hierover niet de politie heeft geïnformeerd. Zij is na verhoor weer heengezonden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button