Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Gemeente Oldambt plaatst 54 bladkorven

- advertentie -

Oldambt – Ze zijn er weer: de bladkorven. In totaal staan er 54, verspreid door de hele gemeente Oldambt. De bladkorven staan op plekken waar veel bomen staan en waarvan het blad mogelijk overlast kan veroorzaken.

- advertentie -

Bladafval op de weg kan namelijk zorgen voor onveilige situaties in het verkeer. “Daarom doen we zelf bladruimrondes. We kunnen alleen niet overal tegelijk zijn. Inwoners in de buurt van de bladkorven helpen ons regelmatig een handje. Daar zijn we erg blij mee!  En zodra de bladkorf vol is komt de gemeente hem weer legen.” aldus de gemeente Oldambt.

De bladbakken zijn alleen voor bladeren van bomen. Snoeihout, groente- en fruitafval en planten(resten) horen er dus niet thuis. “Je snoeiafval mag je aanbieden tijdens de takkenroute. En je Groente- Fruit, en Tuinafval (GFT) mag in de GFT-container. Enne, zit je GFT-container helemaal vol en wil je toch meteen van je tuinafval af? Tegen betaling kun je tuinafval inleveren op het afvalbrengstation.” legt de gemeente Oldambt uit.

Strategische plekken
“De bakken staan nu op de meest strategische plekken, die zorgvuldig zijn uitgekozen. Hierbij is onder andere rekening gehouden met waar veel gemeentelijke bomen staan. En we hebben ook gekeken of de bladbak goed bereikbaar is voor de vrachtwagen om de bak regelmatig te legen.” benadrukt de gemeente. “Helaas kunnen we geen extra bakken plaatsen. Een extra bladbak kost namelijk geld, zowel in de aanschaf als het regelmatig legen.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button