Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Kort nieuws

Bibliotheek Winschoten ruimt op voor de grote verhuizing

- advertentie -

Winschoten – Bibliotheek Winschoten gaat –  zoals eerder bekend gemaakt – binnenkort verhuizen en verheugt zich op een nieuw gebouw en nieuw meubilair.

- advertentie -

Dat is een prettig vooruitzicht, maar het betekent ook dat er een goed plekje gevonden moet worden voor allerlei spullen en de kinderboekenkasten die de bibliotheek nu in haar bezit heeft.

Het stimuleren van lezen is een groot goed: bibliotheken en onderwijs werken al jaren samen om lees- en taalontwikkeling te stimuleren. Deze samenwerking tussen scholen en bibliotheek verloopt prettig en de banden zijn hecht. De bibliotheek heeft besloten om de peuterspeelzalen in Winschoten allemaal een prachtig boekenkastje cadeau te geven. De boekenkastjes met een fleurige gevel erop krijgen op deze manier een goede bestemming. De peuterspeelzaalmedewerkers reageerden heel enthousiast op het voorstel.

Ook De Stuwe, Onderwijs Zorg Centrum in Winschoten, waar onder andere het speciaal onderwijs is gehuisvest, ontvangt een aantal kasten voor het opzetten van hun schoolbibliotheek. Een logistiek probleem was daarmee meteen opgelost: De Deltaschool helpt de bibliotheek en de peuterscholen door ook deze kastjes op de verschillende adressen af te leveren.

Donderdag 19 februari tussen 9 en 11 kunnen de peuterspeelzalen De Waterratjes, Beukenootje en Hermelijntje hun kastjes in ontvangst nemen. Congiërge en leerlingen van de Deltaschool nemen het vervoer, het laden en het lossen op zich. De kastjes worden overhandigd door de jeugdbibliothecaresse Esther Huls met de uitnodiging om binnenkort de nieuwe bibliotheek in De Klinker te komen bezoeken. Daarna wordt het meubilair voor De Stuwe meegenomen door de leerlingen en hun conciërge en kan ook daar een bibliotheek worden ingericht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button