AlgemeenCultuur

Personeel OZG ziekenhuis in actie voor nieuwe cao

- advertentie -

Winschoten – Werknemers van een aantal Groningse ziekenhuizen komen volgende week in actie om aandacht te vragen voor een nieuwe cao.

- advertentie -

Vrijdag 20 februari voert het personeel van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) van 11.45 tot 13.30 uur actie bij het Lucas-ziekenhuis in Winschoten en bij het Delfzicht-ziekenhuis in Delfzijl.

Ze informeren collega’s over de stand van zaken via flyeracties en speeddatesessies in de bedrijfsrestaurants. Deze acties zijn onderdeel van een landelijke estafette-actie, waarin werknemers de druk opvoeren richting werkgevers om tot goede cao-afspraken te komen. De laatste cao is al bijna een jaar verlopen.

“Na 10 onderhandelingsrondes heeft werkgever NVZ een onacceptabel eindbod neergelegd bij de vakbonden”, aldus Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg en Welzijn. “Ziekenhuizen staan steeds meer onder druk en daarmee ook het personeel. Het werk verandert, de vergrijzing neemt steeds meer toe en daarom is het van groot belang dat er wordt geïnvesteerd in het personeel. De kwaliteit van de zorg valt of staat immers met goed ziekenhuispersoneel.”

De werknemers eisen een loonsverhoging van minimaal 3 procent per jaar, een structureel scholingsbudget van 3 procent, zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen en werkzekerheid. Vaste contracten bij vast werk en alleen nog 0-urencontracten bij onvoorziene en onplanbare uitval van personeel.

De ziekenhuismedewerkers voeren overal in het land actie totdat de NVZ het slechte eindbod van tafel veegt en opnieuw onderhandelt. De acties worden gesteund door de vier bonden FNV Zorg en Welzijn, CNV Publieke Zaak, Nu’91 en FBZ .

De vier bonden hebben ook een animatie laten ontwikkelen waarin het cao-conflict wordt toegelicht:

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button