Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Kort nieuwsSport

Jeugd 10 tal Damclub Winschoten schuift naar voren

- advertentie -

Groningen, Winschoten – Afgelopen zaterdag zijn in Groningen de finales om het provinciaal kampioenschap dammen voor welpen, pupillen en aspiranten afgewerkt. Provinciaal jeugdleider Rudolf Schwab uit Westeremden kon in het “Kostverloren kwartier” ruim 20 jonge dammers uit alle windstreken van de provincie verwelkomen.

- advertentie -

Wietze Veenstra uit Warffum pakte de titel bij de aspiranten en Sander Staal uit Groningen werd kampioen bij de welpen. De 9 jarige Jari Sibma uit Blijham reikte bij de welpen tot de 4e plaats. Bij de pupillen gaan Suzanne Staal en Elisabeth Kramer beide uit Groningen nog 2 barragepartijen spelen voor de 1e plaats, hetzelfde doen Niels Schuur uit Beerta en Armando Doddema uit Winschoten dat om de 3e plaats.

Naast Niels en Armando is Merel Sibma uit Blijham geselecteerd in het pupillenteam voor de Nationale Jeugddamdag op zaterdag 10 oktober. In de 2 welpenteams zijn geselecteerd de broers Jari, Thijmen en Stan Sibma uit Blijham, Cayn Nomden en Glenn Bisschop beide uit Winschoten. Met dit kampioenschap hebben de jeugdspelers van Damclub Winschoten een flinke stap voorwaarts gezet.

Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button