AlgemeenSport

Ritmische Gymnasten BATO Provinciaal Kampioen

- advertentie -

Burgum, Winschoten – Op Zaterdag 14 februari werd in de Sporthal in Burgum de provinciaal kampioenschappen Ritmische Gymnastiek C-lijn gehouden. Zowel individueel als met duo’s werd er gestreden om een podiumplaats. De ritmische turnsters van GV Bato presteerden op de verschillende onderdelen zeer goed.

- advertentie -

Bij de jongste deelnemers, categorie 4C wist Mette Blik met haar bal-oefening de hoogste score te behalen. De tweede plaats was voor Bettine de Vries. Het brons was voor nieuwkomer Anna Rentinck. Bij de duo’s wisten Anna en Mette ook het hoogste schavot te bereiken. Het zilver was voor Linde Dekker en Bettine de Vries.

In de 3c klasse was het een spannende onderlinge strijd tussen de Bato-turnsters. Uiteindelijk wist Karlijn Heikens met de gouden medaille naar huis te gaan. Het zilver was voor Marijn te Velde en brons was er voor Meerle Burg. Bij de duo-oefeningen in deze klasse was er ook een eerste plaats voor het Bato-duo Karlijn en Marijn. Jojanne Eldering en Meerle Burg werden tweede.

Sylvana Rijks wist de provinciale titel bij de meisjes 2C te behalen door zowel een mooie bal als hoepeloefening te draaien. Het zilver ging naar Vesna Eerkens. Zij liet  samen met clubgenootje Amy Slootweg bij de duo’s een mooie lintoefening zien en werden daarmee eerste. Bij de oudste meiden, categorie 1C, werd er een oefening met hoepel en een oefening met bal gedaan. Het goud werd gewonnen door Bato-gymnaste Desiree Rijkens. Zij werd op de voet gevolgd door Marlou Wester. Bij de duo’s in deze klasse  was er een eerste plaats voor Eline Franzen en Desiree Rijkens.

Een goede start van het wedstrijdseizoen van de Ritmische Gymselectie van GV Bato. Er wordt binnenkort bekend gemaakt wie van de bovenstaande ritmische gymnasten het District Noord mag vertegenwoordigen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen RG C-lijn. Voor meer informatie over ritmische gymnastiek kijk eens op gv-bato.nl

Ingezonden

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button