Algemeen

Regio – Kennismaking met Duits voor MBO is succesvol voor Dollard College

- advertentie -

(Regio) Bellingwedde – Kennismaking met Duits MBO succesvol voor leerlingen Dollard College Bellingwedde

- advertentie -

 

De commerciële afdelingen van het MBO in Duitsland hebben een pilot afgesloten: twee leerlingen van het Dollard College vestiging Bellingwedde hebben een half jaar lang samen met leerlingen van de Ludgerusschule aan het profielvak Techniek op het MBO in Papenburg deelgenomen. Het project wordt vanaf de zomer van 2015 verder voortgezet.

 

Het Dollard College en de Ludgerusschule hebben al sinds 1989 uitwisselingen op leerling- en docentenniveau. Zo krijgen Duitse leerlingen van de Oberschule op het Dollard College les in de Nederlandse taal. De Nederlandse leerlingen leren van een Duitse leerkracht de Duitse taal. Daarnaast nemen de leerlingen deel aan grensoverschrijdende sportlessen. In september 2014 werd door beide scholen een volgende stap genomen: Mathijs Berendsen en Mike Post van het Dollard College namen, samen met leerlingen van de Ludgerusschule, 20 weken achtereen deel aan de vier lesuren durende Techniek-Profiellessen van de Berufsbildende Schulen in Papenburg.

Tijdens het bezoek aan de Berufsbildende Schulen toonde Dineke Staalstra, directeur Dollard College, een krantenartikel uit het Dagblad van het Noorden waarin benadrukt werd dat de pilot zeer positief werd ervaren door de leerlingen en het Dollard College. Samen met Hermann Wilkens, inmiddels voormalig schoolleider van de Ludgerusschule, is zij van mening dat de Duitse technische praktijklessen een prima opstap vormen voor de verdere beroepsontwikkeling in Duitsland. Zij vertelde dat er door de maatschappelijke organisaties veel aandacht is voor de verkenningen  en mogelijkheden op de Duitse arbeidsmarkt. Bernd Terhorst van de Berufsbildende Schule ziet in dit pilotproject duidelijk kansen voor de regio: „in Duitsland worden dringend stagiaires en ambachtelijke vakmensen gezocht, in Nederland daarentegen worden juist opleidingsplaatsen en banen gezocht.“

- advertentie -

De wens van alle betrokken partijen is dat grensoverschrijdend leren in een profielvak vanaf komende zomer wordt voortgezet.

- advertentie - 

Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button