Algemeen

OZG Informatieavond zorgbelang tot aan nieuw ziekenhuis Scheemda

- advertentie -

Winschoten – Woensdag 4 maart organiseren de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG), Menzis en Zorgbelang Groningen een informatiebijeenkomst voor inwoners van gemeente Oldambt. Centraal staat de toekomst van de ziekenhuiszorg in de regio Noordoost-Groningen.

- advertentie -

Aanleiding voor de bijeenkomst is de eerder aangekondigde verplaatsing van de ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten. Beide ziekenhuizen verhuizen op termijn naar het nieuw te bouwen ziekenhuis in Scheemda. Veel inwoners hebben hierover vragen, zoals: “Wat betekent dat voor ons en wat gebeurt er tot aan de nieuwbouw?” Of: “Welke zorg blijft achter, hoe wordt de zorg georganiseerd en wat is straks de rol van huisartsen?”

Voor deze bijeenkomst worden alle inwoners in de gemeente Oldambt uitgenodigd. In maart en april worden voor inwoners van de gemeenten Appingedam, Eemsmond, Loppersum en daarna in de andere gemeenten in het verzorgingsgebied van de OZG dezelfde bijeenkomsten georganiseerd. Voor de inwoners van Delfzijl heeft inmiddels een bijeenkomst plaatsgevonden.

Uitleg van betrokkenen
Tijdens de bijeenkomst op 4 maart lichten de verschillende partijen kort hun eigen rol toe en beantwoorden zij zoveel mogelijk vragen. De aanwezigen krijgen de mogelijkheid vragen te stellen aan Albert Koeleman (voorzitter Raad van Bestuur OZG), Ria Stegehuis (directeur Zorg Menzis), Edwin Klok (directeur Zorgbelang Groningen), Roland Riemersma (huisarts) en Ronald Meijer (longarts). Als gast is op 4 maart aanwezig burgemeester Pieter Smit van gemeente Oldambt.

Vragen vooraf
Belangstellenden kunnen vooraf al vragen indienen via werkplaats@zorgbelang-groningen.nl
Die vragen worden dan meegenomen naar de bijeenkomst.

Naast de ‘zorgvragen’ willen de organiserende partijen ook graag horen hoe mensen het beste op de hoogte willen worden gehouden over dit onderwerp. Bovendien kunnen mensen die actief mee willen denken  over de toekomst van de zorg in Noordoost-Groningen zich melden. Ideeën en suggesties hierover kunnen gemaild worden naar werkplaats@zorgbelang-groningen.nl

Programma

  • 19:15 uurontvangst
  • 19:30 uurwelkomstwoord
  • 19:35 uursprekers aan het woord
  • 20:15 uurvragen uit de zaal
  • 21:00 uureinde

Woensdag 24 maart, Tramwerkplaats Winschoten

In verband met de organisatie en het aantal beschikbare plaatsen, worden belangstellenden verzocht zich aan te melden bij Zorgbelang Groningen via werkplaats@zorgbelang-groningen.nl of telefonisch via 050 – 571 39 99 (maandag t/m donderdag van 10.00 – 16.00 uur). Dit kan tot uiterlijk 3 maart.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button