AlgemeenIncidenten

Pieter Timmer 30 jaar bij brandweer Finsterwolde (video)

- advertentie -

Finsterwolde- Op 1 maart 1985 begon het allemaal 24 uur per dag klaar staan voor mens en dier.

- advertentie -

Op 1 maart 2015 zit Pieter 30 jaar bij de brandweer en is dit jaar ook 13 jaar ploegchef van Finsterwolde. Brandweer Finsterwolde organiseert altijd leuke dingen als manschappen zoveel jaar bij de brandweer zitten ook deze keer. Begin januari gooide Pieter zelf een balletje op naar zijn collega’s: ”Woit’n je wel dat ik oin meert 30 joar bie de brandweer bin”. Ja was het antwoord, en de collega’s begonnen met denken wat ze konden doen. Ze hebben een fiets in de kleuren van de brandweer gespoten en kar er achter met slangen en een trap.

Om 10 uur kwam er een melding van een verkeersongeval in de Torenstraat in Beert bij schildersbedrijf Dreijer. Pieter wist van niets en ging naar de kazerne net als alle anderen manschappen. Pieter deed zijn brandweer kleren aan en stapte in de brandweerauto deed vervolgens zijn wel bekende rode hesje er over aan en melde zich in bij de meldkamer. 2934 voor AC over, de meldkamer in Drachten wist niet wat er precies had afgespeeld en kon niet vertellen of er een beknelling was.

Met zwaailampen en sirene’s ging de brandweer naar de melding toe. Toen ze ter plaatse waren was het eerst stil en stond Pieter met verbijstering te kijken, daarna kwamen alle felicitaties en melde Pieter aan de meldkamer dat hij het incident meester was de meldkamer feliciteerde Pieter en deed hij een ouderwetse brandweer pak aan en kon hij beginnen aan zijn fietstocht door Beerta en Finsterwolde om uit eindelijk weer terug te keren bij de kazerne waar een hapje en een drankje volgenden.

Namens de redactie en fotografen van OldambtNu.nl

Van Harte Gefeliciteerd met dit jubileum Pieter!

 

- advertentie - 

Foto’s: Jeffrey Bos / OldambtNu.nl


- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button