Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Kwaliteit OZG op orde: OZG krijgt NIAZ-accreditatie

- advertentie -

Winschoten/ Delfzijl – De Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) krijgt de NIAZ-accreditatie. Dit heeft het NIAZ vandaag bevestigd aan de OZG. De NIAZ-accreditatie is het belangrijkste bewijs voor kwaliteit en veiligheid voor ziekenhuizen in Nederland. Toekenning van de accreditatie gebeurt door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ), een onafhankelijk instituut dat kwaliteitssystemen in de zorg toetst. De accreditatie geldt voor de zorg op beide locaties van de Ommelander Ziekenhuis Groep, in Winschoten en in Delfzijl.

- advertentie -

De accreditatie laat zien dat de zorg binnen de beide locaties van hoge kwaliteit is. Dit is de afgelopen maanden tijdens een uitgebreid onderzoek van het NIAZ gebleken. Een team van het NIAZ heeft daarbij onder andere gekeken naar de gang van zaken op afdelingen, de training van medewerkers, de aanwezigheid en naleving van protocollen en de manier waarop de kwaliteit ook op lange termijn geborgd wordt.

Voorzitter van de Raad van Bestuur Albert Koeleman ziet de toekenning van de accreditatie als een duidelijke ondersteuning van de koers die het ziekenhuis is ingeslagen. “Onze medewerkers en specialisten hebben de afgelopen jaren op beide locaties heel hard gewerkt om de kwaliteit en veiligheid van de zorg omhoog te brengen en te houden. Deze accreditering laat zien dat we daarin succesvol zijn. Daar mogen we trots op zijn.”

Koeleman: “Het is goed dat een onafhankelijke organisatie ons voortdurend blijft prikkelen om de kwaliteit en veiligheid steeds verder te blijven verhogen. Daar hebben onze patiënten en onze medewerkers recht op. Het leveren van goede kwaliteit en veiligheid in de zorg is iets wat steeds maar doorgaat en onze doorlopende aandacht heeft.”

NIAZ
Het NIAZ maakt voor het onderzoek naar de kwaliteit binnen ziekenhuizen gebruik van zeer ervaren mensen uit de zorg zelf. Zij zijn hiervoor speciaal opgeleid en mogen geen banden hebben met het ziekenhuis dat zij toetsen. Als ziekenhuizen aan de eisen voldoen, krijgen zij van het NIAZ de accreditatie dat aangeeft dat zij hun zorgorganisatie structureel op orde hebben.
De accreditatie is vier jaar geldig. Daarna wordt opnieuw een toetsingsproces doorlopen om te onderzoeken of de accreditatie kan worden verlengd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button