Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOp stap

15 april 2015 expositie 70 jaar Oostwold bevrijd.

- advertentie -

Tijdens onze vakantie van de afgelopen zomer, langs de Normandische stranden, zagen  mijn vrouw en ik  welke situaties  de Geallieerden hebben moeten doorstaan om uiteindelijk ons te kunnen bevrijden.  Indrukwekkend  waren de herdenkingen op en in de diverse plaatsen langs de kust. Het achtergebleven en niet opgeruimde materiaal , de musea en de gesprekken die we nog met “oude militairen”  hebben kunnen voeren,  gaf aanleiding om de door mij reeds verzamelde  materialen over 40-45, aangevuld met materiaal van dorpsgenoten,  te exposeren in Oostwold . 

- advertentie -

De expositie zal worden geopend op:

woensdag 15 april 2014 om 14.00 uur 

Locatie: Hoofdstraat 9 Oostwold

door dhr P. Smit   Burgemeester van de Gemeente Oldambt en dhr. A.S. van Dam uit Beetsterzwaag, onderduiker gedurende de drie laatste oorlogsjaren in Oostwold.

Graag nodigen wij u uit om bij deze opening aanwezig te zijn.

De expositie zal zijn geopend op vrijdag- zaterdag en zondagmiddagen  tot en met 23 mei en ook op 5 en 14 mei 2015.  De openingstijden zijn:  13.30 uur – 17.00 uur.

Groepen en Scholen kunnen een afspraak maken.

De toegang zal gratis zijn, maar bij de uitgang zal een collectebus staan, de donaties hierin zullen worden besteed aan het  renoveren van 4 graven van oorlogsslachtoffers op de begraafplaats van Oostwold.

Met vriendelijke groet,

Peter Akkerman

Tekst: (ingezonden) Peter Akkerman.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button