AlgemeenGemeenteSport

Oldambt maakt sporten en leren voor kinderen uit minima-gezinnen mogelijk

- advertentie -

Oldambt – Kinderen moeten kunnen sporten en leren. Het inkomen van de ouders mag daarvoor geen belemmering vormen. Dat is de argumentatie van het college van Oldambt om de Stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds een subsidie te verlenen. Beide organisaties ontvangen een subsidie van respectievelijk € 50.000,- en € 30.000,-.

- advertentie -

Iedereen moet kunnen sporten en leren
Oldambt vindt dat beide instellingen een belangrijke bijdrage leveren aan kinderen die onvoldoende of niet mee kunnen doen aan maatschappelijke participatie, omdat hun ouders een laag inkomen hebben. Wethouder Bard Boon: “Deze subsidie maakt het mogelijk dat nog meer kinderen kunnen deelnemen aan sport- of schoolse activiteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld lid worden van een sportvereniging of op een andere manier aan activiteiten meedoen.” Momenteel maken er voor de gemeente Oldambt ruim 310 kinderen gebruik van Stichting Leergeld en 127 kinderen maken gebruik van Jeugdsportfonds.

Stichting Leergeld en Stichting Jeugdsportfonds
Beide stichtingen stellen zich tot doel om kinderen vanaf 4 tot 18 jaar te ondersteunen door middelen beschikbaar te stellen zodat ze kunnen meedoen aan activiteiten op het terrein van sport en andere activiteiten die bijdragen aan het meedoen in de samenleving.

Foto: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button