Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Provinciale kampioenen tijdens ACRO Gymnastiek kampioenschap

- advertentie -

Oostwold –  In Sporthal de Rietkraag in Oostwold werden zaterdag 7 maart de Provinciale Kampioenschappen ACRO-gymnastiek gehouden voor de Pupil, D en E-niveau. Met ruim 250 deelnemers uit de provincie Groningen was het een druk bezochte wedstrijd.

- advertentie -

D-lijn
In de D-lijn waren er vele deelnemers uit de regio actief en met name bij de trio’s is het niveau zeer hoog. Hier ging de titel uiteindelijk naar Daniek Jonker, Paulien Rosema en Elien Kluiter van SV Dynamica Nieuwe Pekela. Ze behaalden met een mooie oefening 25.517 punten. Het brons was voor Britt Pesman, Nina Udema en Marjet Dijksterhuis van het Turninstituut uit Scheemda. Bij de D Duo’s was er een mooie zilveren medaille voor Kira Frederiks en Susan Kooistra van het Turninstituut.

Pupil
Bij de trio’s was het een zeer spannende strijd om het goud. Het trio bestaande uit Eva Sliekers, Chelsea Gen en Isabel v/d Meide van GV Bato wist met een minimaal verschil het goud en dus de provinciale titel te pakken. Het zilver was voor hun clubgenootjes Marieke Edzes Koerts, Colet Smit en Fleur Sassen. Bij de duo’s was er een zilver medaille voor Sherelle Stäbler en Ilse Mulder uit Winschoten.

E-lijn
Bij de junioren was het een spannende strijd tussen de 15 deelnemende teams. Uiteindelijk ging de provinciale titel zeer verrassend naar Naomi van Oeveren en Senna Plat van GV Bato. Ze behaalden 24.850 punten. Felicia Boonman en Joyce Lingbeek van het Turninstituut Scheemda behaalden de derde plaats. Bij de trio junioren werden de Bato-turnsters Daphne Sassen, Xenna van Basten en Sylvia Hollander tweede van de provincie. Het brons was voor Romee Luth, Marise de Vries en Noa Musch van SV Dynamica Nieuwe Pekela. Bij de senioren in de E-lijn was er een mooie bronzen medaille voor Suzanne Davids, Iris Bovenhuis en Charlie Gen van Bato.

De bovengenoemde teams en nog een tiental andere teams zullen nu gaan deelnemen aan de Districtfinale op 28 maart in het sporthal in Winschoten. Daar gaan ze proberen een ticket voor de landelijke wedstrijden in de wacht te slepen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button