AlgemeenCultuur

Project Tsjernobyl kinderen aangekomen in Nederland

- advertentie -

Winschoten – Zeventwintig kinderen, twee juffen en een tolk zijn afgelopen vrijdagmorgen 6 maart vanuit het Wit-Russische Remel vertrokken. Zaterdagmorgen is de groep aangekomen in de gemeente Oldambt . De kinderen en hun begeleiding hebben een goede – maar lange – reis gehad van 26 uur. De kinderen die uit de regio van Tsjernobyl komen, zullen zeven weken bij gastgezinnen in verschillende dorpen in de gemeente Oldambt verblijven.

- advertentie -

De kinderen, de juffen en de tolk zijn ontvangen door alle gastgezinnen in de kerk aan de Pottebakkersstraat in Winschoten.

Er was  een warm welkom door het bestuur Stichting Hulp Aan Tsjernobyl Kinderen Oldambt. Ook hield wethouder Swagerman van de gemeente Oldambt een toespraak. Hij memoreerde daarin ondermeer de inzet van de gastgezinnen en de sponsoring door diverse ondernemers. Op  27 april vertrekken de kinderen weer naar Wit Rusland.

Maandag 9 maart 2015 was er door Kapsalon Karina in Westerlee een kledingbeurs georganiseerd voor de Wit-Russische kinderen. De kapsalon was voor deze kledingbeurs omgebouwd tot een mooie gezellige kledingwinkel. Tijdens het uitzoeken van de kleding door de gastgezinnen met de Wit- Russische werden de kinderen getrakteerd op drinken en een lolly.

Kapsalon Karina in Westerlee heeft heel veel hulp gehad van Jannie Dijkema. Jannie heeft alle ingebrachte kleren gewassen en gestreken. Tijdens de kledingbeurs zijn de dames nog geholpen door Annet Gremmer, Sharon Drenth en Marloes Plat. Het bestuur van de Stichting Hulp Aan Tsjernobyl Kinderen Oldambt wil Karina en haar medewerkers bedanken voor het organiseren van de kledingbeurs.

Op 1 april 2015 viert Karina kapsalon haar 15 jarig bestaan. Dan zijn alle Wit-Russische kinderen uitgenodigd. Ze worden dan geknipt.  En er worden andere leuke kleurtje, glitters en vlechten aangebracht.

Lees hier een bericht met extra informatie

Hier enkele foto’s van de eerste week!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button