AlgemeenSport

Cayn Nomden uit Winschoten naar NK dammen

- advertentie -

Winschoten, Hoogeveen – De 10 jarige debutant Cayn Nomden uit Winschoten heeft zich afgelopen zaterdag geplaatst voor het NK dammen in de welpen categorie. In “Het Knooppunt” te Hoogeveen kwam Cayn na 9 ronden “Zwitsers systeem” met 26 deelnemers tot een keurige 4e plaats met 12 punten, hetgeen voldoende bleek voor de finale op 16 mei in Hoogeveen.

- advertentie -

De andere halve finale werd gespeeld in Culemborg. Zowel in Hoogeveen als Culemborg plaatsten de eerste acht van het eindklassement zich voor de finale. Overigens zijn welpen geboren in 2005 of later. Met een speeltempo van “Fischer 10+10” wist Cayn 6 partijen te winnen. Lisa Scholtens uit Hoogeveen werd 1e met 16 punten, 2e Sander Staal uit Groningen 15 punten en 3e Roland Kreeft uit Hoogeveen met 13 punten.

De overige clubgenoten Femke Lutterop en Ashwien Mahabier beide uit Winschoten kwamen tot 4 punten. Cayn, Femke en Ashwien zitten alle drie  op de jeugdafdeling van Damclub Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button