Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Ziegler Brandweertechtniek levert 1000e brandweervoertuig

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 14 maart jongstleden droeg Ziegler Brandweertechniek B.V. drie nieuwe tankautospuiten over aan de gemeente Halderberge. Het betreft brandweervoertuigen voor de posten Hoeven, Oudenbosch en Oud-Gastel. Het unieke hiervan is, dat Ziegler hiermee het 1000e brandweervoertuig op haar naam schrijft sinds de opening van het nieuwe pand in 1994. Ziegler Brandweertechniek B.V. kent een historie die terugvoert naar 1953, waarin het eerste brandweervoertuig de poorten van het bedrijf verliet.

- advertentie -

Deze drie tankautospuiten van de gemeente Halderberge zijn de eerste van een serie van 26 voertuigen die aan de Brandweer Midden- en West-Brabant geleverd worden. De levering is het gevolg van een Europese aanbesteding waarbij Ziegler Brandweertechniek als meest gunstige leverancier uit de bus kwam. De voertuigen worden opgebouwd op een Volvo FE 320 HP chassis. De opbouw is van ALPAS, een zeer duurzame en eenvoudig te wijzigen constructie uit aluminium panelen. De voertuigen zijn voorzien van een Ziegler pomp en hebben een tankcapaciteit van 2000 liter water en 150 liter schuimvormend middel. Daamaast zijn de voertuigen uitgerust met een hydraulisch aangedreven generator en een ergonomische Ziegler Z-control pompbediening.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button