AlgemeenCultuurGemeente

(Update) Opkomst verkiezingen lager dan vorig jaar

- advertentie -

Oldambt –  Vandaag, 18 maart 2015 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezingen van de leden van provinciale staten van Groningen en de leden van het algemeen bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s.

- advertentie -

Provinciale Statenverkiezingen
De Provinciale Staten vormen de hoogste macht in de provincie. Het aantal statenleden is afhankelijk van het aantal inwoners van de provincie. De kiesgerechtigde inwoners van de provincie kiezen de leden. Op de dag van de Provinciale Statenverkiezingen vinden ook de waterschapsverkiezingen plaats.

Waterschapsverkiezingen
Net als de verkiezingen voor de gemeenteraad en de Provinciale Staten worden de waterschapsverkiezingen om de 4 jaar gehouden. De inwoners van het verzorgingsgebied van het waterschap kiezen dan hun vertegenwoordigers in het waterschapsbestuur.

Stand van zaken
Tegen 11:00 was de opkomstpercentage op dat moment 7,72% waterschap en voor de provincie 8,35%, om 14:30 was de opkomstpercentage van 14.00 uur 20,50 % Waterschap en voor de provinciale staten 22,09 %.

Rond 16.00 was de opkomstpercentage van 16.00 uur  van 29,65%.

Foto’s: Jeroen Bos/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button