Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

OZG Winschoten opent vandaag haar deuren voor publiek

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 21 maart doet de OZG ook weer mee aan de landelijke Open Dag van de Zorg. Op beide locaties is iedereen van harte welkom tussen 10.00 – 15.00 uur om een kijkje te nemen op diverse afdelingen. Bij binnenkomst ontvangt iedereen een routebeschrijving, zodat men op eigen gelegenheid alle afdelingen rustig kan bekijken.

- advertentie -

Nieuwbouw
Naast uitgebreide informatiemarkten, zijn er interessante en leuke activiteiten voor jong en oud. Er is een presentatie van de nieuwbouw op beide locaties, met een impressie van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda. Er liggen plattegronden en er wordt o.a. verteld over de voorzieningen en de bewegwijzering. Geïnteresseerden kunnen in gesprek gaan met de architect, de projectleiding Nieuwbouw en met de ambassadeurs van de OZG over de toekomstige plannen.

Afdelingen die op beide locaties meedoen
Op beide locaties is de OK open en doen ook de Huisartsenposten mee. Tevens laten de afdelingen Gynaecologie, Longgeneeskunde, Orthopedie, Radiologie, Revalidatie en Urologie hun kennis zien. Verder doen op beide locaties mee de afdeling Infectiepreventie, de kinder(long)poli en een ervaringsdeskundige op het gebied van Kwetsbare Ouderen.

Extra op locatie Delfzicht:  Op locatie Delfzicht is de afdeling Dagbehandeling (B1) en de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) open. Een expertisecentrum voor blinden en slechtzienden laat zien, dat mensen met een visuele beperking niet per definitie afhankelijk hoeven te zijn. Verder is er openstelling van de afdelingen Endoscopie, Maag-, darm-, leverziekten, Neurologie en KNF en laten ervaringsdeskundigen op het gebied van integrale zorg, maatschappelijk werk en patiënten-communicatie zien wat dit inhoudt. Ook zijn de Stichting Vrienden van Delfzicht, de Cliëntenraad en de Kunstcommissie van de OZG op locatie Delfzicht vertegenwoordigd.

Extra op locatie Lucas: Benieuwd hoe een ambulance er van binnen uitziet? Bij de ingang van locatie Lucas staat een ambulance klaar! De ambulancebroeders van de ambulancedienst vertellen er alles over. Verder laat de orthopeed in een ‘filmzaaltje’ operaties in 3 D zien. Open zijn ook de afdelingen Acute en Intensieve zorg, Fysiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Reumatologie. De apotheek, de kinderplaspoli, het laboratorium (testjes), palliatieve zorg en de pijn-, wond-, en decubitusverpleegkundige zijn eveneens vertegenwoordigd. Knuffel of pop ziek? Is een knuffel op pop ziek? Neem hem dan mee naar de poppendokter. Op beide locaties onderzoekt en behandelt de poppendokter alle knuffels en poppen. Kinderen kunnen hun knuffel/pop ook zelf meten en wegen en ontvangen een boekje met lengte en gewicht. Ook kunnen kinderen voor dokter spelen in een echte doktersjas en de knuffel/pop onderzoeken op de onderzoeksbank.

 

Werken bij …..
De zorg heeft natuurlijk primair de aandacht in een ziekenhuis, maar ook de keuken draagt haar steentje bij. Tijdens de Open Dag krijgen bezoekers een letterlijke blik in de keuken op locatie Delfzicht. Tevens staan voedingsassistenten op beide locaties klaar met lekkere hapjes uit de voedingskar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button