AlgemeenOp stap

Open dag OZG Winschoten trekt veel bekijks

- advertentie -

Winschoten – Vandaag,  zaterdag 21 maart deed de Ommelander Ziekenhuis Groep ook weer mee aan de landelijke Open Dag van de Zorg. Op beide locaties Winschoten en Delfzijl was iedereen van harte welkom tussen 10.00 – 15.00 uur om een kijkje te nemen op diverse afdelingen. Bij binnenkomst ontving iedereen een routebeschrijving, zodat men op eigen gelegenheid alle afdelingen rustig kan bekijken.

- advertentie -

Informatie over de nieuwbouw
Naast uitgebreide informatiemarkten, waren er interessante en leuke activiteiten voor jong en oud. Er was een presentatie van de nieuwbouw met een impressie van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda. Er liggen plattegronden en er wordt o.a. verteld over de voorzieningen en de bewegwijzering. Geïnteresseerden kunnen in gesprek gaan met de architect, de projectleiding Nieuwbouw en met de ambassadeurs van de OZG over de toekomstige plannen.

Afdelingen
De O.K. was open voor de bezoekers, tevens lieten de afdelingen Gynaecologie, Longgeneeskunde, Orthopedie, Radiologie, Revalidatie en Urologie hun kennis zien. Verder deed de afdeling Infectiepreventie, de kinder(long)poli en een ervaringsdeskundige op het gebied van Kwetsbare Ouderen ook mee aan deze open dag.

Ook stond er een ambulance klaar bij de ingang, je kon zo een beeld krijgen van een echte ambulance Verder liet de orthopeed in een ‘filmzaaltje’ operaties in 3D zien. Open waren ook de afdelingen Acute en Intensieve zorg, Fysiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Reumatologie. De apotheek, de kinderplaspoli, het laboratorium (testjes), palliatieve zorg en de pijn-, wond-, en decubitusverpleegkundige zijn eveneens vertegenwoordigd.

Was je knuffel of pop ziek?
Was een knuffel of pop ziek? Dan kon je deze meenemen naar de poppendokter. Deze werd dan onderzocht en behandelt door de poppendokter. Kinderen konden hun knuffel/pop ook zelf meten en wegen en ontvangen een boekje met lengte en gewicht. Ook konden kinderen voor dokter spelen in een echte doktersjas en de knuffel/pop onderzoeken op de onderzoeksbank.

Foto’s: Jeroen Bos/OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button