AlgemeenSport

Dammende tweeling Jari en Thijmen pakken DDB Cup in Hoogeveen

- advertentie -

Winschoten/ Hoogeveen – De dammende tweeling Jari en Thijmen Sibma uit Blijham hebben zaterdag in Hoogeveen voor een daverende verrassing gezorgd door, in het hol van de leeuw, de prestigieuze DDB Cup te veroveren. In “Het Knooppunt” in Hoogeveen kon jeugdleider Gerard Bruins van damclub HDC uit Hoogeveen een 40 tal jongens en meisjes verwelkomen voor deze 4e DDB Cup.

- advertentie -

Ondertussen had de Drentse jeugdleider Rik Smit de dammers in spe naar sterkte ondergebracht in 6 groepjes. Deze DDB cup voor jeugddammers telt een cyclus van 4 toernooien en vindt sinds jaar en dag plaats in Zuidwolde, Hoogeveen, Hijken en Roden/Leek. Na elke cyclus mag de “dagwinnaar” de wisselbeker behouden tot het volgende toernooi. Na 3 toernooien stond Jari Sibma reeds één punt voor op Sander Staal uit Groningen. Plaatselijk favoriete Nicole de Vries stond 3e en Thijmen Sibma 4e.

Sander en Nicole lieten het dit keer afweten, maar tweelingbroer Thijmen kwam met een tussensprintje naast Jari. Dagwinnaar van deze 4e ronde Drentse Dambond Cup, werd Wouter Sosef uit Hoogeveen, die de “beker met de grote oren” na een maand gaat afstaan aan de 9 jarige tweeling uit Blijham.  Tot de volgende cyclus, die meestal start in november, blijft de wisselbeker in Oost Groningen.

Daarnaast waren er dagprijzen in de vorm van bekers voor debutante Britt Jeths uit Vriescheloo met een 2e plaats, Glenn Bisschop uit Winschoten 3e en Thijmen Sibma eveneens een 3e plaats. Tenslotte gingen Niels Schuur uit Beerta, debutant Thymen van Prooijen uit Winschoten, Merel en Stan Sibma uit Blijham huiswaarts met een medaille.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button