AlgemeenCultuur

‘The Passion’ op 28 maart ook in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Na het grote landelijk succes van de Passion dat jaarlijks wordt uitgezonden en waar miljoenen mensen naar kijken, is er nu ook een plaatselijke variant en wel in Scheemda!

- advertentie -

Nadat vorig jaar veel mensen uit het dorp meegedaan hebben aan het landelijke gebeuren van de Passion, wat bestond uit het dragen van een groot verlicht kruis door de stad Groningen, werd er besloten om ook zo iets te gaan doen in Scheemda dit jaar.

Het organisatiecomité bedacht dat dit het beste kon in de vorm van film die vooraf opgenomen zou worden. Men slaagde er in om voldoende Scheemders op te trommelen om een rol te gaan spelen en/of te gaan figureren in deze film.. Daarnaast werden er ook  “bekende” mensen uit het dorp gevraagd om een rol in te gaan vullen. O.a. burgemeester Pieter Smit die de rol van Pilatus uitbeeld.

De film werd opgenomen op verschillende locaties in het dorp, bv. bij het Station, Jumbo, de Esbörg etc. Het script werd geschreven door Simon Rienstra en gaat over het lijdensverhaal van Jezus, volgens het bijbelboek van Marcus, in een “modern jasje”.  De filmfragmenten worden op 28 maart afgewisseld door live muziek van de Band Grooving, die allerlei bekend popsongs ten gehore brengen die enigszins betrekking hebben op dit lijdensverhaal. Ariaan Baan is de verteller tijdens de filmfragmenten. De filmvoorstelling is  op zaterdag 28 maart om 20.00 uur in de Ontmoeting aan de Kerklaan te Scheemda. De toegang is gratis, maar middels een collecte na afloop, mag u een vrije bijdrage doen om de kosten die gemaakt zijn voor de film en deze avond te kunnen bekostigen.

Kom wel op tijd als u er heen wil, want er wordt een grote opkomst verwacht en vol is vol zoals gebruikelijk! Meer informatie met een korte trailer is te zien op de site van www.pgscheemda.nl

Tekst: PG Scheemda
Foto: Jeroen Bos

- advertentie -

Trailer: 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button