AlgemeenGemeente

UMCG mag OZG Overnemen, Nieuwbouw Ziekenhuis Scheemda dichterbij

- advertentie -

Scheemda – Het UMCG mag de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag besloten. Naar verwachting is de overname hierdoor nog voor de zomer afgerond. Hiermee is opnieuw een obstakel weggenomen voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda.

- advertentie -

Monopolie
Toestemming van de ACM voor de fusie was nodig, omdat er mogelijk sprake zou zijn van een monopoliepositie van de ziekenhuisgroep. Maar volgens de ACM kunnen patiënten ook na de overname nog kiezen tussen voldoende ziekenhuizen in het Noorden.

Aardbevingsbestendig
De goedkeuring betekent dat de start van de nieuwbouw voor een ziekenhuis in Scheemda een stap dichterbij is. Het OZG toetst op dit moment het ontwerp aan de criteria voor aardbevingsbestendig bouwen. Daarover praat de ziekenhuisgroep ook met de NAM.

Bouw na de zomer
De financiering voor het nieuwe ziekenhuis is nog niet rond. Het OZG heeft nog honderd miljoen euro nodig. De ziekenhuisgroep praat hierover met verschillende banken. De ziekenhuisgroep is positief over deze gesprekken. Volgens het OZG kan na de zomer worden gestart met de bouw van het ziekenhuis in Scheemda.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button