Kort nieuwsSport

Jeugd damclub Winschoten debuteert in halve finale NK Pupillen

- advertentie -

Winschoten, Hoogeveen – Amanda en Karsten Lich uit Winschoten en Niels Schuur uit Beerta debuteerden afgelopen 2 weken in het halve finale om de persoonlijke Nederlandse damtitel in de pupillencategorie. In de damwereld zijn pupillen geboren in 2002, 2003 en/of 2004. Deze halve finale werd afgewerkt in “Het Knooppunt” in Hoogeveen onder leiding van Jeugdleider Gerard Bruins van de organiserende damclub HDC uit Hoogeveen.

- advertentie -

De andere twee ½ finales werden afgewerkt in Heerhugowaard en Culemborg. Uit elke groep plaatsten de nrs 1 t/m 5 zich voor de finale in Den Haag. Onder een speeltempo van “Fischer 30+15” werden 7 ronden “Zwitsers” systeem afgewerkt. In de laatste drie ronden wist Niels nog 4 punten te vergaren. Daarentegen bleven de tweeling Amanda en Karsten op 2 punten staan. Kampioene in Hoogeveen werd plaatselijke favoriet Nicole de Vries met 12 punten uit 7 partijen.

Amanda, Karsten en Niels zin alle drie lid van Damclub Winschoten

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button