AlgemeenGemeente

Outletcenter moet in 2018 openen in oud OZG gebouw te Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Projectontwikkelaar VastGoud en de gemeente Oldambt zetten woendag een volgende stap in de ontwikkeling van een Factory Outlet Center (FOC) in Winschoten. Die moet in het najaar van 2018 de deuren openen.

- advertentie -

Beide partijen tekenen op het stadhuis in Winschoten een intentieovereenkomst.

Fort Lucas
Het project heeft als werktitel Fort Lucas; het Lucas Ziekenhuis moet de locatie worden. Een aantal bouwlagen van het huidige ziekenhuis blijft daarbij behouden. VastGoud zegt een investeerder te hebben die 65 miljoen euro in het project wil steken.

Een andere partij komt met de merken die de winkels moeten vullen. Welke partij dat is en wie de investeerder is, wil VastGoud-directeur Harm de Vries pas zeggen als er volgend jaar definitief duidelijk is of er gebouwd kan worden.

WVV moet verhuizen
Men mikt op zo’n anderhalf miljoen bezoekers per jaar voor het FOC. Om de bezoekers te kunnen bedienen, moet voetbalclub WVV volgens het plan wel verhuizen. In de maquette van het plan verhuizen ze naar het stadspark, tegen het Winschoterdiep aan. Maar zeker is dat nog allerminst.

Op de huidige plek van de sportvelden komt een terrein met tweeduizend parkeerplaatsen. Via een verhoogde houten ‘catwalk’ worden de bezoekers dan door het Rosarium naar het FOC geleid.

- advertentie -

Een jaar voor alle procedures
De partijen geven zichzelf een jaar de tijd om alles rond te krijgen. Zo moet bijvoorbeeld ook de Oldambtster gemeenteraad zich nog buigen over de plannen en komen er inspraakprocedures. Een nieuw provinciebestuur kan misschien ook nog roet in het eten gooien. In maart volgend jaar moet er hoe dan ook een duidelijke ‘go’ of ‘no go’ zijn.

- advertentie - 

A-locatie voor Duitsland
Een andere investeerder, Revascom, gaat een FOC bouwen in de periferie van Assen. Die concurrentie houdt VastGoud echter niet tegen in Oldambt. Met de A-locatie voor Duitsland als belangrijk argument.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button