Algemeen

Talenten Dollard College strijden om beker Concours Culturel

- advertentie -

Winschoten – Morgen, vrijdag 10 april, is de finale van de talentenwedstrijd van het Dollard College, het Concours Culturel. Bijna vijftig leerlingen van alle vestigingen van het Dollard College in Bellingwolde, Pekela, Winschoten en Woldendorp strijden dan om de felbegeerde beker in één van de categorieën muziek, dans, design, proza & poëzie en gedurfde podiumkunsten. Na de selectie van de voorronde gaat een externe jury de finalisten beoordelen. 

- advertentie -

In de categorie gedurfde podiumkunsten mag alles op het podium getoond worden als het maar niets te maken heeft met muziek en/of dans. De categorieën design en proza & poëzie heeft een thema: ‘n(i)et echt’. Met dit thema kunnen leerlingen hun fantasie de vrije loop laten.

Daan Vaessen, leerling uit de tweede klas kb (kaderberoeps) van vestiging Bellingwedde, doet ook mee aan het Concours Culturel in de categorie design. Daan heeft vier karikaturen gemaakt van de bekendheden Alie B, Geert Wilders, Barack Obama en Mark Rutte. “Als de ogen herkenbaar zijn heb je een goede karikatuur” laat Daan weten. Hij past met zijn karikaturen helemaal bij het thema: n(i)et echt.

Zijn docent, Piet van Zundert docent tekenen van de vestiging Bellingwedde, stimuleert zijn leerling in het ontwikkelen van zijn talent en geeft advies om zijn technieken te verbeteren. Ook laat hij Daan zien welke mogelijkheden er zijn op dit gebied. Vorig jaar kwam Daan niet verder dan de voorronde. Van Zundert stimuleerde hem om het dit jaar weer gewoon opnieuw te proberen. Daan: “Vorig jaar had ik een stripfiguur getekend, maar dat kon iedereen zijn. Ik heb veel bijgeleerd en heb nu herkenbare karikaturen ingeleverd. En ik ben door naar de finale!”

De enthousiaste leerling kijkt met plezier uit naar de talentenwedstrijd. “Ik vind het ook mooi om het werk van de andere kandidaten te bekijken en te zien hoe ze een eigen stijl hebben ontwikkeld. Ik heb er zin in!”

De voorbereidingen voor Concours Culturel vinden op vrijdag 10 april plaats.
Oefenen van 9.00 tot 14.30 uur.
Generale repetitie om 14.30 uur.
’s Avonds begint de voorstelling van Concours Culturel om 19.30 uur. Eindtijd is ongeveer 22.15 uur. Aan het einde van de avond vindt de prijsuitreiking plaats.

- advertentie -

Alle activiteiten vinden plaats in de aula van vestiging Hommesplein-Stikkerlaan van het Dollard College aan Dr. J. H. Hommesplein 2 in Winschoten. De opbrengst van de kaartverkoop van deze avond komt ten goede aan de stichting Warchild.

- advertentie - 

U bent van harte welkom om bij de voorbereidingen en/of de voorstelling Concours Culturel aanwezig te zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button