CultuurKort nieuws

Dollard College op stap met Derk Sibolt Hovinga

- advertentie -

Winschoten – Leerlingen van klas 2 mavo gaan dinsdag 21 april met bekende en minder bekende Groningers op pad in het Oldambt. Via allerlei leuke opdrachten maken ze kennis met de cultuur en natuur van hun leefomgeving.  Centraal staat boer, dichter en filosoof Derk Sibolt Hovinga, geboren en getogen in het Oldambt (1909-1990). Hovinga, gespeeld door Jur Roelofs, heeft de leerlingen diverse opdrachten gegeven.

- advertentie -

Een greep uit de activiteiten:

Cees Stolk geeft uitleg over het Gemaal en het Bolschip. Leerlingen zullen ervaren dat de vroegere tijd iets minder snel en hectisch verliep dan nu. Bij de povvertkoningin in Vriescheloo gaan ze – uiteraard – povvert bakken en krijgen ze uitleg over streekproducten. Bekende modeontwerper Jan Boelo maakt met de leerlingen rugzakken van oude spijkerbroeken.

Er zijn ook diverse mogelijkheden om het landschap te ontdekken, bijvoorbeeld met Willem Schillhorn Van Veen naar het huisje Dollart Sud en het Ambonezenbosje of foto’s maken van het landschap met de camera van Willem Friedrich.

De tweedeklassers zullen het verschil ontdekken tussen de landbouw in de jaren ’50 en nu en beleven spannende taferelen in een kerk met een gevangenis. De leerlingen presenteren hun opgedane kennis in een ‘voorstelling’ op 22 en 23 april in café De Twee Oldambten in Oostwold. Dit alles onder het toeziend oog van Derk Sibolt Hovinga.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button